Beter omgaan met de BIG 6 in de psychiatrie – van de makers van ‘Op de sofa’
Met de studiedag ‘Beter omgaan met de BIG 6 in de psychiatrie’ op vrijdag 25 maart 2022 beogen we aan beide aspecten aandacht te besteden door toonaangevende experts in het land aan het woord te laten over het ziektebeeld waarin zij gespecialiseerd zijn. Steeds is er aandacht voor vragen van deelnemers en aspecten die de communicatie kunnen bevorderen, zoals hoe een psychiater te werk gaat inzake diagnostiek en behandeling en wat een POH-GGZ graag teruggekoppeld hoort na een consult door de psychiater. De inzet van deze nascholing is ook om de ziektebeelden beter te herkennen en te weten wanneer en waar naar toe te verwijzen. Wat kunnen de huisarts en de POH-GGZ ter overbrugging betekenen?Prijzen
Beroepen
In Nederland kennen we een goed functionerend zorgsysteem voor patiënten met psychische klachten. Dat heeft te maken met de nauwe samenwerking tussen huisarts, POH-GGZ, psychiaters en verpleegkundig specialisten GGZ. Communicatie over en weer zowel als inhoudelijke kennis over psychiatrische ziektebeelden, is essentieel om deze samenwerking goed te laten verlopen.
Met de studiedag ‘Beter omgaan met de BIG 6 in de psychiatrie’ op vrijdag 25 maart 2022 beogen we aan beide aspecten aandacht te besteden door toonaangevende experts in het land aan het woord te laten over het ziektebeeld waarin zij gespecialiseerd zijn. Steeds is er aandacht voor vragen van deelnemers en aspecten die de communicatie kunnen bevorderen, zoals hoe een psychiater te werk gaat inzake diagnostiek en behandeling en wat een POH-GGZ graag teruggekoppeld hoort na een consult door de psychiater. De inzet van deze nascholing is ook om de ziektebeelden beter te herkennen en te weten wanneer en waar naar toe te verwijzen. Wat kunnen de huisarts en de POH-GGZ ter overbrugging betekenen?
Dagvoorzitters dr. Jurjen Luykx, psychiater, Lidewij Wind, huisarts PsyHAG en Simone Korteling, POH-GGZ.
https://marktwo.nl/wp-content/uploads/2022/01/BIG-6-in-de-psychiatrie-Folder-02.pdf