This course is expired

Mindfulness & Compassie in de Medische Beroepspraktijk

8-weekse mindfulnessbijscholing voor huisartsen en medisch specialisten
mindfullmindfulnessinnerlijke kalmtePersoonlijk leiderschapveerkrachtzelfcompassiemindfullnessmindfulmindfullnesstrainingbalanscompassieMBSRburn-outcompassietrainingcompassiebijscholing

Ontwikkel vaardigheden van mindfulness voor meer innerlijke kalmte en focus in het midden van jouw medische beroepspraktijk en verstevig persoonlijk leiderschap en veerkracht door zelfzorg en zelfcompassie meer te integreren in de zorg die jij voor anderen draagt. Deze online training wordt begeleid door (inter)nationaal expert en trainer Barbara Doeleman-van Veldhoven. Zij heeft inmiddels honderden medisch specialisten en huisartsen mogen trainen op het gebied van mindfulness en compassie en werkt nauw samen met onder ander Federatie Medisch Specialisten, Amsterdam UMC en The King’s Fund. Haar trainingen worden steevast zeer hoog gewaardeerd en je zult merken dat haar kennis zowel ingebed is in haar eigen intensieve beoefening als in wetenschap, kennis en expertise. Lees meer ervaringen van collega’s in de beschrijving en schrijf je in voor deze bijscholing die je heerlijk vanuit je eigen huis kunt volgen!

775
12 Points
Online
(Meerdaagse) Nascholing
E-learning

Prices

Regular € 775
Note :Vrijgesteld btw, inclusief studiemateriaal

Professions

Arts voor verstandelijk gehandicapten
12 Nov 2021
12 Nov 2022
12 Points
ABC1
Huisarts
12 Nov 2021
12 Nov 2022
12 Points
ABC1
Physician Assistant
12 Nov 2021
12 Nov 2022
12 Points
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
12 Nov 2021
12 Nov 2022
12 Points
ABC1

Speakers

Barbara Doeleman

Oprichter en directeur van BFC Compassionate Care & Mindful Medicine
Barbara Doeleman-van Veldhoven is expert op het gebied van mindfulness in de gezondheidszorg. Zij werkt onder andere samen met De Academie voor Medisch Specialisten, Federatie Medisch Specialisten, VvAA, DJS, Amsterdam UMC, ESHPM en The King’s Fund.

Goals

Leer kalmte en focus te behouden in het midden van de hectiek

Verstevig je veerkracht bij stress door kwaliteiten van mindfulness en (zelf)compassie te ontwikkelen
Ontwikkel tools om kwaliteiten van mindfulness en compassie toe te te passen om de CanMeds te verstevigen.
Description

Ervaringen van collega's

Lees hier de testimonials van professionals in de zorg om te zien hoe de bijscholingen van CCMM worden ontvangen.

Voor wie is deze 8-weekse mindfulnessbijscholing bedoeld?

Deze bijscholing is bedoeld voor huisartsen en medisch specialisten, die kwaliteiten van aandacht, focus, zelfbewustzijn, opmerkzaamheid en compassie willen verstevigen om enerzijds beter voor zichzelf te leren zorgen in het midden van alle hectiek en anderzijds om de kwaliteit van zorg die zij leveren verder te ontwikkelen. Onze ervaring is dat deze training bijdraagt aan veerkracht, werkplezier en patiënttevredenheid. Door Prof. Kiki Lombarts en haar team wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van onze trainingen op professionele performance en op het welbevinden van artsen die deze training volgen.

Waarom mindfulnessbijscholing?

Omdat jij gelooft dat aandacht, opmerkzaamheid, open interesse en compassie aan de basis liggen van jouw vak en van jouw werkplezier en jij  deze kwaliteiten verder wilt ontwikkelen.

Hoe ziet de mindfulnessbijscholing eruit?

Je volgt in 8 wekelijkse bijeenkomsten de evidence based mindfulness-training speciaal afgestemd op de medische beroepspraktijk. Je krijgt oefeningen voor thuis en op het werk.

Wat ontwikkel je tijdens de bijscholing?

Je ontwikkelt meer focus en kalmte in het midden van alles dat speelt. Je leert zorg voor jezelf te dragen in de zorg voor anderen. Je traint kwaliteiten van aandacht en niet-oordelen. Je krijgt inzicht in de neurowetenschappelijke) werkingsmechanismen van mindfulness en wat de wetenschap daarover zegt. Dit sterkt persoonlijk leiderschap, CanMED competenties en werkplezier.

Wat nog meer…?

Mindfulness draagt bij aan jouw persoonlijke veerkracht, aan je plezier op het werk, aan positieve relaties thuis en op het werk en aan patiënttevredenheid en patiëntveiligheid. Tijdens deze bijscholing krijg je inzicht in de wetenschappelijke evidentie hierachter en welke mechanismen hierin een rol spelen.

Data trainingen

Deze bijscholing zal – wegens de goede ervaringen- online worden aangeboden, zodat jij er niet voor hoeft te reizen. De online trainingen worden bij ons even hoog gewaardeerd als de fysieke trainingen; gemiddeld 8,7 ! We oefenen veel, dus het is niet zo zo dat je 2 uur achter je beeldscherm zit. 

Data vrijdagochtendtraining start 12 november 2021 (9.00-11.00u):

12, 19, 26 november  3,10,17 december   14,21 januari

Data woensdagochtendtraining start 19 januari 2022 (9.00-11.00u):

19, 26 januari     9, 16 februari   9, 16, 23 maart  6 april

Accreditatie

Accreditatie ABC 1 cluster:  12 punten (ID 439521 )

Compassievol Medisch Leiderschap

Er zijn door afmeldingen plekken vrij gekomen voor de nascholing: 'Compassievol Medisch Leiderschap' van 28 t/m 30 oktober 2021, als u op korte termijn nog een nascholing wilt volgen over compassievol medisch leiderschap, klik dan hier.

BFC Compassionate Care & Mindful Medicine

Wij geloven dat de belangrijkste interventie in de zorg bestaat uit de mens; zowel in leiderschap, als in teamwerk als in het (para)medisch handelen. Bewustzijn, medemenselijkheid, echt kunnen luisteren en helder en compassievol kunnen communiceren liggen aan de basis van kwalitatief hoogwaardige zorg en effectief leiderschap en teamwerk. Deze kwaliteiten kunnen wij als mens ons hele leven verder ontwikkelen en dragen bij aan persoonlijke veerkracht, werkplezier, goede samenwerking en innovatie. Om deze beroepsoverstijgende competenties te verstevigen en verdiepen bieden wij geaccrediteerde bij- en nascholingen, workshops, meerdaagse leiderschapstrainingen én beiden wij teams en vakgroepen begeleiding in company. Al ons werk is ingebed in wetenschappelijke evidentie. Al jaren zijn wij vaste samenwerkingspartner en leverancier van o.a.: Federatie Medisch Specialisten, De Academie Medisch Specialisten, Arts & Leefstijl, Amsterdam UMC, De Jonge Specialist, Netwerk Chronische Pijn, Maastricht UMC, The King’s Fund, Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, Erasmus School of Health Policy and Management.
info@ccmm.care
0650522671
123, Laan van Niftarlake, Tienhoven, 3612BR