This course is expired

Masterclass EFT & Seks

EFTemotioneel gerichte therapieemotionally focused therapyseksseksualiteit

Deze workshop richt zich in de eerste plaats tot EFT relatietherapeuten die houvast zoeken wanneer paren zich aanmelden met spanningen die ook een seksuele inhoud hebben.

295
6-7 Points
Meerdere cursusdagen
Physical course - single

Prices

Regular € 295

Professions

Gezondheidszorgpsycholoog
7 Points
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
7 Points
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
7 Points
FGzPt
Psychotherapeut
7 Points
FGzPt
Systeemtherapeut
6 Points
NVRG
Description

Seksuologen klagen wel eens dat relatietherapeuten seks onderbelichten. Relatietherapeuten doen hetzelfde over de aandacht voor relationele betekenissen in de seksuologie. Deze klachten weerspiegelen de prototypische klachten van sommige paren: ik heb (geen zin in) seks omdat jij er niet bent voor ons (mij) vs. ik zou er zijn voor ons (jou) als jij er seksueel was voor ons (mij).

Ervaring leert dat de klachten van beide partners en van de seksuologen en relatietherapeuten, gedeeltelijk terecht zijn. Deze workshop richt zich in de eerste plaats tot EFT relatietherapeuten die houvast zoeken wanneer paren zich aanmelden met spanningen die ook een seksuele inhoud hebben.

Dan stellen ze drie basisvragen:

• Hoe kijk je naar seksualiteit?

• Hoe kijk je naar liefde?

• Hoe kijk je naar het verband/samenspel tussen beiden?

In deze Masterclass geven we antwoorden op deze vragen en zetten deze om in theoretische praktische antwoorden binnen de EFT-benadering. We verbinden de schijnbare tegenstellingen in de vragen tot cycli die samen een systemische emotionele betekenis krijgen binnen de hechtingstheorie. Alhoewel het seksuele systeem en het hechtingssysteem als onderscheiden kunnen gedacht worden, krijgt het seksuele systeem in een partnerrelatie betekenis binnen de context van de hechting.

We gebruiken dan in de rollenspellen de EFT-tango als ‘kaart’ om zowel met seksualiteit in de relatiecyclus als met de seksuele cyclus te werken. Hierbij helpt het inzicht van seksuologen dat we ook seksualiteit als emotie kunnen benaderen.

Toelatingseisen:

Voorwaarde voor deelname is een afgeronde EFT Basistraining (Register, Leergang EFT deel I of Leergang EFM deel I.


Stichting EFT

Veel therapeuten zijn al gegrepen door het gedachtegoed en de werkwijze van EFT: met de focus op emoties en hechting de verbinding tussen mensen zodanig herstellen dat hun liefde weer alle ruimte kan krijgen. Een vorm van therapie waar je als procesbegeleider een veilige omgeving biedt waarin empathie en menselijkheid centraal staan. Ook iets voor jou?
info@eft.nl
0859022836
7, Stadsplateau, Utrecht, 3521AZ