Flash Glucose Monitoring (FGM) in de huisartsenpraktijk
Tijdens onze avondcursus FGM krijgt u alle ins & outs te horen van FGM en kunt u patiënten die hiervoor in aanmerking komen ook direct in de praktijk verder helpen. Naast deze cursus bieden we al onze cursisten de mogelijkheid om op een speciaal ingericht forum van Diabetes2.nl ervaringen en vragen te blijven delen.Prijzen
Beroepen
Het meten van het bloedglucose is een belangrijk onderdeel bij de behandeling met insuline. Een aantal patiënten in de eerste lijn staat op een intensieve insulineregime (4 x per dag insuline spuiten, 1 x basaal en 3 x bolus bij de maaltijden).
Sinds begin 2020 wordt er een nieuwe vorm van glucosemeting vergoed, ook voor bepaalde patiënten met DM2 in de eerste lijn op een 4dd insulineregime. Deze nieuwe manier van meten maakt gebruik van een sensor die na inbrengen twee weken lang glucosewaarden registreert. De hiermee geregistreerde waarden moeten met een reader worden uitgelezen. Deze kleine sensor die op de achterkant van de bovenarm gedragen wordt, meet dag en nacht automatisch de bloedglucose en slaat deze voortdurend op. Op die manier kan meer inzicht verkregen worden in het bloedglucosebeloop, iets wat zowel de gebruiker als de hulpverlener helpt.
Deze manier van registreren wordt FGM genoemd. Voor FGM is in Nederland op dit moment maar 1 systeem beschikbaar, de FreeStyle Libre.
Tijdens onze avondcursus FGM krijgt u alle ins & outs te horen van deze nieuwe manier van meten en kunt u patiënten die hiervoor in aanmerking komen ook direct in de praktijk verder helpen. Naast deze cursus bieden we al onze cursisten de mogelijkheid om op een speciaal ingericht forum van Diabetes2.nl ervaringen en vragen te blijven delen.
Langerhans vindt het belangrijk een bijdrage te leveren aan goede educatie van FGM in de huisartspraktijk. Als Stichting investeren we daarom in de ontwikkeling van deze scholing en de opleiding van de docenten.
Wij zien u graag op een van onze nascholingsavonden!