This course is expired

WEBINAR COVID-19: Trombose na vaccinatie en COVID-nazorg

Let op: dit webinar is niet langer accrediteerd, het is dus niet meer mogelijk om voor dit webinar accreditatiepunten te ontvangen.
covid-19covidcoronavaccinatiesvaccinatievaccinatiebeleidRIVMLHVNHGtromboseAstraZenecaJansenC-platformlangdurige klachtenherstel na COVID

Op woensdagavond 28 april om 20.00 uur organiseren de LHV, het NHG en het RIVM in samenwerking met MedischeScholing.nl een COVID-webinar. Thema’s die we bespreken zijn trombose na vaccinatie, het huidige vaccinatiebeleid en begeleiding bij langdurige klachten na COVID-19-infectie.

Free
1 Points
Online
Webinar
E-learning

Prices

Free

Professions

Anesthesioloog
28 Apr 2021
28 Apr 2023
1 Points
ABAN
Arts
28 Apr 2021
28 Apr 2023
1 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
28 Apr 2021
28 Apr 2023
1 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
28 Apr 2021
28 Apr 2023
1 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
28 Apr 2021
28 Apr 2023
1 Points
ABAN

Skills

Medische handelen 50 %
Kennis en wetenschap 30 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %

Speakers

Saskia Middeldorp

Afdelingshoofd Interne Geneeskunde van het Radboudumc, gepromoveerd op trombose en trombofilie

Hans van Vliet

Programmamanager van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) bij het RIVM

Alfons Olde Loohuis

Huisarts en medisch adviseur van C-support

Patrick Bindels

Hoogleraar huisartsgeneeskunde, ErasmusMC

Program

Description

Thema’s:

  • Trombose na vaccinatie: pathofysiologie, kliniek, red flags en behandeling
  • Update vaccinatiebeleid: vragen vanuit de huisartspraktijk
  • Begeleiding bij post-COVID syndroom: c-support


Trombose na vaccinatie

Wat zijn de risico’s op trombose na vaccinatie? Wat is het klinisch beeld en op welke manier verschilt dit met het risico op trombose bij een COVID-infectie? Wat zijn de verschillen qua pathofysiologie en behandeling en wat zijn ‘red flags’ voor in de kliniek? Er heerst momenteel veel onduidelijkheid over dit onderwerp bij zowel zorgprofessionals als patiënten. Saskia Middeldorp, afdelingshoofd Interne Geneeskunde van het Radboudumc, geeft antwoord op deze vragen.


Update vaccinatiebeleid

Het vaccinatiebeleid is de afgelopen weken meerdere keren aangepast en dat zorgt voor veel vragen in huisartsenpraktijken. Patiënten bellen geregeld en verliezen het vertrouwen in het vaccinatiebeleid. Hans van Vliet, programmamanager van het Rijksvaccinatieprogramma van het RIVM, bespreekt hoe je hier als huisarts mee om kunt gaan en hoe je ervoor kunt zorgen dat je het constant veranderende beleid bijhoudt.


Begeleiding bij post-COVID-syndroom

We sluiten het webinar af met een onderwerp waar de laatste tijd steeds meer aandacht voor is: de langdurige effecten van een COVID-infectie. Het kan soms maanden duren voordat mensen met corona weer ‘de oude’ zijn. Om deze mensen hulp te bieden is het platform C-support gelanceerd. Alfons Olde Loohuis, huisarts en medisch adviseur van C-support, vertelt over de nazorg die C-support biedt aan patiënten en/of zorgprofessionals die een COVID-infectie hebben doorgemaakt en langdurig klachten houden. C-support biedt geen medische behandeling, maar begeleiding of gerichte doorverwijzing naar begeleiding voor patiënten. C-support legt de nadruk op de zorg vanuit de eerste lijn. MedischeScholing

info@medischescholing.nl