AACR 2018 in review

oncologieNSCLCmelanoom
Chicago was van 14 t/m 18 april het toneel van de AACR Annual Meeting. Er werd reikhalzend naar deze editie uitgekeken, want er stonden potentieel practice changing ontwikkelingen op het programma. Naar aanleiding van het congres brengt MEDtalks Oncology u het geaccrediteerde programma AACR 2018 in review, waarin presentatrice Inge Diepman samen met haar gasten het belangrijkste nieuws op een rij zet en plaatst dit in de context van onze Nederlandse praktijk.
Gratis
1 Punten
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts Infectieziekten
1 Punten
NIV
Endocrinoloog
1 Punten
NIV
Gastro-enteroloog
1 Punten
NIV
Hematoloog
1 Punten
NIV
Intensive care
1 Punten
NIV
Omschrijving

Chicago was van 14 t/m 18 april het toneel van de AACR Annual Meeting. Er werd reikhalzend naar deze editie uitgekeken, want er stonden potentieel practice changing ontwikkelingen op het programma. Naar aanleiding van het congres brengt MEDtalks Oncology u het geaccrediteerde programma AACR 2018 in review, waarin presentatrice Inge Diepman samen met haar gasten het belangrijkste nieuws op een rij zet en plaatst dit in de context van onze Nederlandse praktijk. 

Geplande onderwerpen:

  • Blaaskanker
  • Longkanker
  • Hoofd-halskanker
  • Melanoom

MEDtalks.nl

info@medtalks.nl
29, Arendstraat, Hilversum, 1223RE

Gerelateerde cursussen

MEDtalks.nl

E-learning
Het 9e World Congress of Melanoma (WCM) vond dit jaar plaats van 18 t/m 21 oktober in Brisbane, Australië. In de live nascholing, die op 31 oktober heeft plaatsgevonden, werd een selectie van de belangrijkste onderzoeksresultaten die op het congres zijn gepresenteerd toegelicht en becommentarieerd door een panel van deskundige gasten. Met medewerking van o.a. prof. dr. John Haanen, internist-oncoloog, en dr. Alexander van Akkooi, oncologisch cirurg, beide werkzaam bij het AVL te Amsterdam, en van dr. Karijn Suijkerbuijk, internist-oncoloog bij het UMC Utrecht. Onder leiding van presentatrice Inge Diepman wordt aandacht besteed aan o.a.:
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van het melanoom volgen elkaar in rap tempo op. Van immuuntherapie tot targeted therapie en van de adjuvante tot de gemetastaseerde setting – ieder jaar komen er weer een paar mogelijkheden bij. Prof. dr. Fons van den Eertwegh, internist-oncoloog in het Amsterdam UMC, locatie VUmc, en voorzitter van de werkgroep Melanoom binnen het WIN-O, praat u bij aan de hand van casuïstiek over een deel van de ontwikkelingen. Dit doet hij samen met een panel van deskundige gasten.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
Middelen uit de gemetastaseerde setting worden steeds vaker al in een vroeger stadium ingezet. Adjuvante immuuntherapie wordt bijvoorbeeld al enige tijd vergoed en dat geldt sinds kort ook voor adjuvante doelgerichte therapie. De beide therapiesoorten worden bovendien ook neo-adjuvant getest.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
In het programma 'Meet the Author: prof. dr. Paolo Ascierto' wordt prof. dr. Paolo Ascierto over de COLUMBUS publicatie aan de tand gevoeld door een expertpanel, aangevoerd door dr. Ellen Kapiteijn.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
1
Het laatste decennium is de behandeling van het gemetastaseerd melanoom significant veranderd door de toevoeging van immuun- en targeted therapie aan het behandelarsenaal. Sinds kort is er eindelijk ook vijfjaarsoverlevingsdata bekend voor beide vormen van therapie. Hoe beïnvloeden deze resultaten de dagelijkse praktijk? In deze Engelstalige e-learning, die is opgenomen op 21 januari 2020, bespreekt een Belgisch expertpanel de eerste- en tweedelijnsbehandeling van het gemetastaseerd melanoom.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
In december 2019 maakte MEDtalks live vanaf de NVALT studiedag in Utrecht de nascholing ‘Dilemma’s in de longkankerzorg’. Ons panel van experts bespreekt in dit programma een vijftal actuele vraagstukken uit de praktijk, aangevuld door reacties en vragen direct uit de zaal.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
0-1
Tien jaar geleden is het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT) opgericht. In dit 90 minuten durende programma staat een uitgebreid panel van betrokkenen stil bij de successen en geleerde lessen van het CPCT.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
Door COVID-19 is de mogelijkheid om congressen te bezoeken dit jaar grotendeels vervallen, terwijl er toch belangrijk nieuws werd gebracht tijdens de verschillende (virtuele) congressen. Daarom organiseerden het Erasmus MC en het Antoni van Leeuwenhoek in samenwerking met MEDtalks een e-learning waarin de belangrijkste longkanker-ontwikkelingen van het afgelopen jaar werden besproken. Het programma is primair is gericht op longartsen (in opleiding), maar ook interessant voor verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en radiotherapeuten.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
Voor het ALK positief longcarcinoom zijn de behandelmogelijkheden de laatste jaren toegenomen en wordt het steeds beter mogelijk patiënten op maat te behandelen.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
1-2
Van 15 t/m 18 oktober vond in Yokohama de 18e World Conference on Lung Cancer (WCLC) plaats en OncologieTV was daarbij. In een 90 minuten durende nascholing bespreekt presentatrice Inge Diepman met deskundige gasten het belangrijkste nieuws op het gebied van radio-, immuno- en targeted therapie en worden eventuele implicaties op de (Nederlandse) praktijk besproken.
Gratis