Webinar: Gedragsverandering en eetomgeving, patiëntbegeleiding vanuit de huisartspraktijk (nu on demand)
We merken dat mensen het moeilijk vinden om zich aan coronaregels te houden en daarvoor hun gedrag aan te passen. Maar ook eetgewoonten laten zich niet eenvoudig veranderen. Het Voedingscentrum vertelt je: waarom is gedragsverandering zo lastig? Dit heeft deels ook te maken met de eetomgeving. Verleidingen liggen overal op de loer. We geven handvatten voor wat je als huisarts kan doen. We laten onder andere zien hoe de gratis apps “Mijn Eetmeter” en “Kies Ik Gezond?” van het Voedingscentrum jou kunnen helpen patiënten gezonder te laten eten.
Prijzen
Beroepen
Competenties
Sprekers
Ted van Essen
Huisarts
Presentator
Wijnand van der Werf
Expert Voeding & Gedrag van het Voedingscentrum
Thema’s:
- Eetgedrag
- Eetomgeving
- Patiëntbegeleiding rondom eetgedrag in de huisartspraktijk
Eetgedrag
Veel mensen vinden het lastig om zich aan de COVID-maatregelen te houden. Het gedrag is iets dat moeilijk te veranderen is. Eetgewoonten laten zich ook niet eenvoudig veranderen. Het Voedingscentrum vertelt je hoe je dit kunt aanpakken voor het individu rekening houdend met de omgeving, waarom gedragsverandering zo lastig is en wat de invloed is van de eetomgeving.
Eetomgeving
Verleidingen liggen overal op de loer. Dergelijke verleidingen maken dat een bepaald eetgedrag niet of moeizaam te doorbreken valt. We lichten het begrip ‘eetomgeving’ verder toe en wat dit impliceert voor het in stand houden voor bepaald eetgedrag. Tenslotte geven we tips mee hoe rekening te houden met de eetomgeving in voedingsadvies.
Patiëntbegeleiding rondom eetgedrag in de huisartspraktijk.
Het Voedingscentrum geeft de huisarts handvatten over hoe je patiënten kunt begeleiden met hun eetgedrag en eetomgeving. We laten onder andere onze gratis apps ‘Mijn eetmeter’ en ‘Kies ik Gezond?’ zien die kunnen helpen om patiënten gezonder te laten eten.