This course is expired

Gratis Webinar COVID-19 - 30 september 2020 (8)

covidcovid-19covid 19tweede golf

Op woensdag 30 september om 20:00 organiseerden het NHG, de LHV en MedischeScholing.nl weer een COVID-19-webinar. Hiermee krijgt de eerder gestarte reeks een vervolg. Thema’s die aan de orde komen zijn de behandeling en resultaten van COVID-19 in de tweede lijn, de organisatie van de griepprik en de gelanceerde corona-app inclusief voors en tegens. Hoe zorgen we dat we de reguliere zorg in stand houden komend najaar? Hoe kunnen we de griepprik goed faciliteren in combinatie met de coronamaatregelen? Wat is de stand van zaken rondom de behandeling en resultaten na verwijzing naar de tweede lijn? En wat is het verschil met een aantal maanden geleden? Is de kans dat patiënten naar de IC moeten nu kleiner dan afgelopen voorjaar en waarom? Welke rol gaat de corona-app spelen voor huisartsen in het bron- en contactonderzoek van COVID-19 in hun patiëntenpopulatie? Deze en andere vragen zijn in de afgelopen tijd gesteld. Het NHG, de LHV en MedischeScholing.nl pakken gezamenlijk de handschoen weer op om u hierover te informeren. De presentatie van het webinar is opnieuw in handen van prof. Patrick Bindels, hoogleraar huisartsgeneeskunde.

Free
1 Points
Online
E-learning
E-learning

Prices

Free

Professions

Anesthesioloog
21 Sep 2020
01 Sep 2022
1 Points
ABAN
Apothekersassistent
21 Sep 2020
01 Sep 2022
1 Points
KABIZ
Arts
21 Sep 2020
01 Sep 2022
1 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
21 Sep 2020
01 Sep 2022
1 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
21 Sep 2020
01 Sep 2022
1 Points
ABAN

Skills

Medische handelen 50 %
Kennis en wetenschap 50 %
Description

Let op: dit webinar is niet langer geaccrediteerd, het is dus niet meer mogelijk om accreditatiepunten voor dit webinar te ontvangen

Bregtje Lemkes, internist-infectioloog AMC, vertelt over de huidige behandeling van COVID-19 in de tweede lijn en de resultaten daarvan. Bregtje is net terug uit Suriname. Hier helpt een Nederlandse taskforce van infectiologen mee met het bestrijden van de COVID-19 uitbraak die daar woedt. We praten over de verandering van het virus over de tijd (mutaties), de kans op dubbele besmettingen en de effecten van huidige behandeltrials.

Dit najaar wordt een grote opkomst voor de griepvaccinatie verwacht. Hoe organiseer je dit als huisarts rondom alle COVID-maatregelen zodat het logistiek haalbaar blijft? Lisette van de Laar, programmamanager preventie NHG, licht de aanvulling op de NHG handleiding ‘Vaccinatie spreekuur’ toe. Dit doet zij samen met Iddo de Ruiter, senior LHV-beleidsmedewerker LHV en waarnemend huisarts.

Tot slot belt Ron Roozendaal, directeur informatiebeleid VWS, in om de nieuw gelanceerde corona-app toe te lichten. Vanuit het NHG worden de voors en tegens van de nieuwe corona-app ook overwogen voor de huisarts.

Programma

Thema's:

  • Prangende vragen uit het werkveld
  • Behandeling en resultaten in de tweede lijn
  • Logistieke uitdagingen griepvaccinatie
  • Voors en tegens corona-app

Het webinar is onderdeel van een reeks die op initiatief van MedischeScholing.nl, de LHV en het NHG is ontwikkeld. Vanwege de grote behoefte aan actuele informatie over COVID-19 bij huisartsen is, in samenwerking met InEen, Huisarts van de Toekomst en VPH, besloten om de webinarreeks voorlopig voort te blijven zetten. Alle webinars zijn gratis en geaccrediteerd voor alle artsen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, praktijkondersteuners, doktersassistenten en praktijkmanagers. De webinars zijn live te volgen, maar ook terug te kijken waar en wanneer het u uitkomt via corona.MedischeScholing.nl.

Met behulp van uw BIG-nummer of kwaliteitsregistratienummer registreert u zich op corona.MedischeScholing.nl. Geen registratie maar wel zorgverlener? Stuur een mail voor deelname naar coronawebinar@lhv.nl onder vermelding van uw functie en registratienummer.


MedischeScholing

info@medischescholing.nl