Nascholing: Insulinetherapie
Insulinetherapie is een belangrijk bestanddeel van de diabetesbehandeling, en behoort tot het kennis- en competentieniveau van de diabetesbehandelaars in de eerste lijn: de praktijkondersteuner en de huisarts. Om de zorg voor diabetespatiënten in de huisartsenpraktijk te optimaliseren, is een goede afstemming tussen huisarts en praktijkondersteuner noodzakelijk. Deze nascholing is bedoeld voor huisarts en praktijkondersteuner samen. In drie...Prijzen
Beroepen
Competenties
Omschrijving
Insulinetherapie behoort daarom tot het kennis- en competentieniveau van de diabetesbehandelaars in de eerste lijn, de praktijkondersteuner en de huisarts. Om de zorg voor diabetespatiënten in de huisartsenpraktijk te optimaliseren is een goede afstemming tussen huisarts en praktijkondersteuner noodzakelijk.
De nascholing insulinetherapie is een koppelcursus, de huisarts dient zich aan te melden tesamen met zijn/haar POH! Mocht één van beide de scholing al hebben gevolgd dan is het mogelijk de scholing individueel te volgen.
Toelatingseisen:
Bij voorkeur koppel van huisarts en POH
Inleiding
Insulinetherapie is een belangrijk bestanddeel van de diabetesbehandeling, en behoort tot het kennis- en competentieniveau van de diabetesbehandelaars in de eerste lijn: de praktijkondersteuner en de huisarts.
Om de zorg voor diabetespatiënten in de huisartsenpraktijk te optimaliseren, is een goede afstemming tussen huisarts en praktijkondersteuner noodzakelijk.
Deze nascholing is bedoeld voor huisarts en praktijkondersteuner samen. In drie lesdagen krijgt u handvatten aangereikt om de afstemming tussen u beiden - en daarmee de kwaliteit van de diabeteszorg vanuit uw praktijk - op een zo hoog mogelijk niveau te tillen.
Programma
Cursusdag 1: zelfcontrole / dagcurves, pen instructie, injectie techniek, educatie, keuzes maken
Cursusdag 2: huiswerkopdrachten, randvoorwaarden, doelstelling zelfcontrole, indicatie insulinetherapie, instelschema 1x daags, insulineprofielen
Cursusdag 3: huiswerkopdrachten, 2 - 4x daags insulineschema, insulineprofielen, bijzondere omstandigheden
Cursusdagen:
Woensdag 14 Oktober 18.00 - 21.15
Woensdag 11 November 18.00 - 21.15
Woensdag 25 November 18.00 - 21.15
Leerdoelen
- Patiënt kunnen voorlichten
- Verantwoord insuline kunnen instellen
- Kennis van startschema’s en insulineprofielen
- Adviezen kunnen geven voor aanpassing insuline
- Heeft u kennis genomen van bijzondere omstandigheden die insuline gebruik beïnvloeden