Podcast - Neuropathische Pijn bij Diabetes

diabetesneuropathieneuropathische pijn

Welkom bij de podcast ‘Neuropathische pijn bij diabetes’ van MedNet, onderdeel van Springer Healthcare. Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door Grünenthal B.V. Pijnlijke diabetische polyneuropathie is een van de meest voorkomende complicaties van diabetes. In deze postcast wordt onder leiding van Tom van ‘t Hek gediscussieerd met twee deskundigen. Naar schatting hebben in Nederland 120.000 tot 150.000 mensen pijnlijke diabetische...

8th Sep 2020
Free
1 Points
Online
E-learning
E-learning
Prices
Free
Date and Location
08 Sep 2020
00:00
08 Sep 2021
02:00
Online
Professions
Physician Assistants
Date unknown
1 Points
ABC1
Huisarts
Date unknown
1 Points
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
Date unknown
1 Points
ABC1
Arts voor verstandelijk gehandicapten
Date unknown
1 Points
ABC1
Skills
Medische handelen 20 %
Kennis en wetenschap 80 %
Description

Sprekers

Professor doctor Nicolaas Schaper, internist-endocrinoloog in het Maastricht UMC+ en lid van diverse landelijke en internationale werkgroepen, netwerken en richtlijnen

Els Jans, pijnverpleegkundige werkzaam op het universitair pijncentrum van het Maastricht UMC+ en verantwoordelijk voor een aantal specifieke interventies op het gebied van neuropathische pijn.

De podcast duurt 22 minuten en 50 seconden.


Goedkeuringscode M-QZA-NL-05-20-0003.


Inleiding

Welkom bij de podcast ‘Neuropathische pijn bij diabetes’ van MedNet, onderdeel van Springer Healthcare. Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door Grünenthal B.V. Pijnlijke diabetische polyneuropathie is een van de meest voorkomende complicaties van diabetes. In deze postcast wordt onder leiding van Tom van ‘t Hek gediscussieerd met twee deskundigen.


Naar schatting hebben in Nederland 120.000 tot 150.000 mensen pijnlijke diabetische polyneuropathie. De helft van hen wordt hiervoor niet of niet adequaat behandeld. “Het is van groot belang dat we alle mensen met diabetische neuropathie in beeld krijgen en zo vroeg mogelijk, samen met de pijnpoli, een persoonsgerichte behandeling kunnen inzetten”, zegt prof. dr. Nicolaas Schaper van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+. “Vroege opsporing is heel belangrijk om verergering te voorkomen. De pijn volledig wegnemen is onmogelijk. Wel zijn er diverse mogelijkheden om de pijn uiteindelijk draaglijk te maken.”


Grünenthal B.V.
info@grunenthal.com
http://www.grunenthal.nl
21, De Corridor, K, Breukelen, 3621ZA
View all courses