This course is expired

Echografie: Abdominale Aorta Aneurysma voor huisartsen

Bloed/Organen

Een Abdominale Aorta Aneurysma (AAA) geeft meestal geen symptomen en is met een lichamelijk onderzoek vaak moeilijk te diagnosticeren. Met een echo-onderzoek kan een AAA tijdig worden ontdekt en kunnen er maatregelen worden genomen om een ruptuur te voorkomen. Huisarts: "De cursus voldeed volledig aan mijn verwachting".

600
6 Points
Nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 600
Note :BTW-vrij

Professions

Physician Assistant
6 Points
ABC1
Huisarts
6 Points
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
6 Points
ABC1
Arts voor verstandelijk gehandicapten
6 Points
ABC1

Skills

Medische handelen 60 %
Kennis en wetenschap 40 %
Description

Omschrijving

In deze training wordt er aandacht besteed aan hoe en wanneer een AAA te vervolgen en wanneer een AAA verwezen moet worden. Het aneurysma van de arterie femoralis en arterie poplitea komt eveneens aan de orde.

Naast het theoretische gedeelte wordt er in de praktijk geoefend en aandacht besteed aan het omgaan met de apparatuur, het optimaliseren van de beeldkwaliteit, het hanteren van de transducer en aan de beeldherkenning.

Tijdens het praktijkgedeelte maken wij gebruik van het skillslab van de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken.

Om voldoende aandacht te hebben voor de cursist werken we tijdens deze cursus met maximaal 6 cursisten op 1 docent.

Inleiding

Een Abdominale Aorta Aneurysma (AAA) geeft meestal geen symptomen en is met een lichamelijk onderzoek vaak moeilijk te diagnosticeren. Met een echo-onderzoek kan een AAA tijdig worden ontdekt en kunnen er maatregelen worden genomen om een ruptuur te voorkomen.


Huisarts: "De cursus voldeed volledig aan mijn verwachting".

Fontys Pro Health

fontysprohealth@fontys.nl
0885074334
2, Ds.Th.Fliednerstraat, Eindhoven, 5631BN