This course is expired

Pre Hospital Peadiatric Life Support

PHLPSPre-hospital Paediatric Life Supportinterhospitaal

Pre-hospital Paediatric Life Support (PHPLS®) Introductie: De Pre-Hospital Paediatric Life Support (PHPLS®) cursus heeft als doel het optimaliseren van de spoedeisende hulp bij kinderen gedurende de kritieke fase voor aankomst in het ziekenhuis, of tijdens interhospitaal transport.

850
12 Points
Online
Nascholing
Physical course - series

Prices

Regular € 850
Note :de cursisten dienen het benodigde cursusboek zelf aan te schaffen

Professions

Anesthesioloog
12 Points
ABAN
Arts
12 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
12 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
12 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
12 Points
ABAN

Skills

Medische handelen 80 %
Communicatie 20 %
Description

Pre-hospital Paediatric Life Support (PHPLS®)


Introductie:De Pre-Hospital Paediatric Life Support (PHPLS®) cursus heeft als doel het optimaliseren van de spoedeisende hulp bij kinderen gedurende de kritieke fase voor aankomst in het ziekenhuis, of tijdens interhospitaal transport.


De cursus is in 1998 door de Advanced Life Support Group in het Verenigd Koninkrijk ontwikkeld – die ook de bekende Advanced Paediatric Life Support (APLS®) en Major Incident Management and Medical Support (MIMMS®) cursussen heeft ontwikkeld.


De cursus volgt evenals de APLS®, European Paediatric Life Support* (EPLS®) en de Newborn Life Support (NLS®) de gestructureerde benadering van het ernstig zieke of zwaargewonde kind, en vormt daarom een belangrijke aanvulling op het bestaande cursusaanbod van de Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen (SHK). Tevens wordt er aandacht besteed aan de opvang van de natte zuigeling.


 Uitvoering:De PHPLS® is een twee-daagse cursus waarbij lezingen, praktische vaardigheden, scenario’s en discussies gebruikt worden als leermiddelen om te komen tot een goede behandeling in de pre-hospitale setting.Ter voorbereiding op de cursus dient men het PHPLS® handboek te bestuderen en een pre-test te maken.


De cursus wordt afgesloten met een viertal tests: de schriftelijke meerkeuze toets (mcq), Basic Life Support, Airway Management en Scenario.


Doelgroep:


Ambulanceverpleegkundigen, ambulance-chauffeurs, huisartsen en artsen die werkzaam zijn bij huisartsenposten, artsen en verpleegkundigen werkzaam bij een Mobiel Medisch Team, artsen en verpleegkundigen betrokken bij het transport van zieke of gewonde kinderen, militaire artsen en verpleegkundigen, alle andere artsen en verpleegkundigen die buiten het ziekenhuis werken met zieke of gewonde kinderen.


Organisatie:


Per cursus kunnen maximaal 24 kandidaten geplaatst worden.


De instructeurs zijn medisch specialisten en paramedici met uitgebreide ervaring op het gebied van acute kindergeneeskunde en merendeels pre-hospitaal werkzaam. Zij zijn bovendien intensief didactisch geschoold.

 


Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen

In de spoedeisende kindergeneeskunde is probleemoplossend denken en handelen vereist. Het stabiliseren c.q. optimaliseren van de vitale functies is initieel belangrijker dan het stellen van een diagnose. Omdat de prognose van een eenmaal opgetreden circulatiestilstand bij een kind vrijwel infaust is, is herkenning en vroegtijdige behandeling van mogelijk respiratoir en circulatie falen van het allergrootste belang. Hierdoor kan de prognose van een levensbedreigende aandoening of trauma verbeterd worden. Dit concept vormt de kernboodschap van de “European Paediatric Advanced Life Support” (EPALS®) en de “Advanced Paediatric Life Support” (APLS®), “Pre Hospital Paediatric Life Support”( PHPLS® ) en New Born LIfe Support (NLS®) cursussen.
info@sshk.nl
0134690903
2, Alphenseweg, H, Riel, 5133 NE