Nascholingsreis Jordanië: oplossingsgerichte coaching

Jordanië, Dana, Petra en Wadi Rum woestijn Een week vol zelfsturend leren in de vorm van begeleide intervisie, oplossings gerichte coaching, en meditatie in het veilige hart van het Midden-Oosten. De centrale thema’s zijn Mindfulness en Positieve Psychologie. Met huisartsen/medisch specialisten samen ronddwalen in het indrukwekkende Petra, met uitzicht vanaf de offerplaats hoog op de berg op het graf van Aaron. Een aantal dagen...

16th Apr 2021
2200
32 Points
Nascholing
Physical course - single
Prices
Regular € 2200
Note :Naast de kosten voor begeleiding (2200)Richtprijs reiskosten Reisbureau ongeveer 1800,- euro. Lokale extra kosten bezoek Petra en maaltijden en drank: 300.- euro. Prijs begeleiding inclusief kosten terugkomdag 2150,- Euro. Alle kosten aftrekbaar (als nascholing) van de inkomsten belasting.
Date and Location
16 Apr 2021
09:00
24 Apr 2021
21:00
Jordanie
Madaba
Al-Yarmouk St.,
01 Oct 2021
09:00
09 Oct 2021
21:00
Jordanie
Madaba
Al-Yarmouk St.,
Professions
Physician Assistants
06 Aug 2019
30 Nov 2021
32 Points
ABC1
Huisarts
06 Aug 2019
30 Nov 2021
32 Points
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
06 Aug 2019
30 Nov 2021
32 Points
ABC1
Arts voor verstandelijk gehandicapten
06 Aug 2019
30 Nov 2021
32 Points
ABC1
Skills
Samenwerken 30 %
Communicatie 30 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %
Description

Omschrijving

Plek voor maximaal acht enthousiaste artsen. Accreditatie 32 uur intercollegiale toetsing voor medisch specialist en huisarts via het Nederlands Huisartsen Genootschap. 


Wind en zand door je haren, zon in je gezicht, slapen onder een prachtige sterrenhemel, in het nu! Zelf je eigen weg zoeken! Om vooral te overdenken: waar kom je vandaan, wat heb je ervaren, wat heb jij nu nodig en hoe wil je je toekomst inrichten.


Inleiding

Jordanië, Dana, Petra en Wadi Rum woestijn

Een week vol zelfsturend leren in de vorm van begeleide intervisie, oplossings gerichte coaching, en meditatie in het veilige hart van het Midden-Oosten. De centrale thema’s zijn Mindfulness en Positieve Psychologie. Met huisartsen/medisch specialisten samen ronddwalen in het indrukwekkende Petra, met uitzicht vanaf de offerplaats hoog op de berg op het graf van Aaron. Een aantal dagen en nachten in de Wadi Rum bergwoestijn, in tent en onder een deken onder de sterren. Met de jeep en/of kameel je verplaatsen, en te voet. Snorkelen aan de Rode Zee in Akaba. Een unieke nascholing in het buitenland.

Programma

Dag 1 

Merhaba! Welkom in Jordanië! Bij aankomst op de luchthaven word je door onze lokale partner ontvangen en naar Madaba gebracht, een rit van ongeveer een half uurtje. Je overnacht in een kleinschalig familiehotel aan de rand van het historische Madaba. Het stadje was rond het begin van de jaartelling een belangrijk religieus centrum. De Byzantijnen bouwden er elegante kerken met intrigerende mozaïeken. Vandaag de dag is het een knus plaatsje vol minaretten en Byzantijnse kerktorens en mysterieuze kapelletjes. Je verblijf niet alleen in Madaba vanwege de byzantijnse bouwwerken, maar ook vanwege de gunstige ligging ten opzichte van Amman en de Dode Zee (beide op slechts één uur rijden). De kamers zijn netjes ingericht met televisie en airconditioning en hebben een frisse badkamer. De service is er met een gemeende glimlach en vanuit je hotel wandel je zo naar het centrum. Zig zag langs groene rotsheuvels


Dag 2 

Je vervolgt je reis naar het grootste natuurreservaat van Jordanië; Dana. Het landschap is onverwacht afwisselend; van hoge donkergroene heuvels tot de zandige uitlopers van de woestijn. Trek je wandelschoenen aan voor een actieve natuur escape tijdens je reis. Je rijdt over slinger weggetjes naar Dana Village, de enige nederzetting in deze natuurwoestenij. Onderweg maak je een stop bij de Dode Zee waar je het moeiteloos dobberen in het zoute water zult gaan ervaren. In Dana overnacht je in een eenvoudig hotel, dat het moet hebben van de spectaculaire uitzichten over de omliggende weilanden en de grootste kliffen en rotsformaties in de verte. De sfeer is er gemoedelijk. De eigenaren behandelen je als vrienden, en we voelden ons hier ook helemaal thuis. Wij genoten met een kopje bedoeïenenthee in de handen vanaf een van de terrassen van het hotel van de rust en weidsheid van Dana. Omdat er in de omgeving weinig eetgelegenheden zijn, raden we je aan hier ‘s avonds te dineren.


Dag 3

De volgende ochtend vertrek je voor een trektocht van zes uur van de groene hoogte naar het ruige dal. Een behoorlijk tocht dus; intensief door de warmte ; de route voert langzaam bergafwaarts tot Feinan Lodge dat op het laagste punt ligt. Bij deze lodge wacht een stoere 4x 4 jeep je op om je terug te brengen naar he hotel in Dana village.


Dag 4 en 5 

Wereldwonder Petra. De deels uit rotsen gehouwen oude hoofdstad van de Nabateeërs, was een knooppunt van verschillende handelsroutes. De belastingopbrengsten maakten de heersers schatrijk, wat te zien is aan de imposante gebouwen en grafmonumenten. Je verblijft hier drie nachten in Wadi Musa, het toeristische plaatsje aan de toegangsweg naar Petra.

Vanuit je hotelkamer kun je de rotsen van Petra al aan de horizon zien liggen.


Dag 6

Niet veel verderop ligt een van de meest uitzonderlijke woestijnlandschappen van het Midden‐Oosten. Wadi Rum is een veelkleurig geërodeerd rotslandschap met een unieke eigen flora en fauna. Je doorkruist Wadi Rum in deze bouwsteen in een stoere 4×4 jeep en per kameel. Verweg van de grotere kampen met folklore avonden aan de rand van de woestijn, is dit volgens ons dé plek om van de stilte van de woestijn te genieten. Je verblijft hier één nacht in een eenvoudige bedoeïenentent middenin de woestijn. Hier geen douche of toilet, maar wel een duizelingwekkende sterrenhemel. ’s Avonds genoten wij van een bijzonder lekkere maaltijd die, in afgesloten pannen, diep in het mulle zand voor ons gestoofd werd.

Wanneer je de jeepsafari verlengt naar vier uur (€ 26,‐ p.p.) rijd je nog iets dieper de woestijn in. Je bezoekt dan de natural bridges en hebt de mogelijkheid tot sandboarden!


Op dag 7  trek je met een gids te voet door de Wadi Rum woestijn. Na dat je hebt ontbeten start je met een goed gevulde buik met wandelen. De tocht brengt je langs natuurlijke rotsbruggen als Um Frouth en Little Bridge, door wind en zand zijn deze bruggen uit de rode rotsen ontstaan. Die nacht slaap je beschut tegen een overhellende rotswand onder de sterren, een fantastische ervaring.


Dag 8 

Dan reis je verder naar Aqaba, aan de Rode zee, in het uiterste zuiden van Jordanië. Omdat wij de stad Aqaba niet bijzonder vonden, hebben we hier gekozen voor een kleinschalig duikershotel vlakbij het strand, op 15 kilometer van het centrum. Je kamer is basic ingericht maar wel van alle gemakken voorzien én meestal met uitzicht op zee. Wij vielen voor de knusse sfeer, het vriendelijke personeel, het zwembad en de goede duikvoorzieningen. Wij zorgen ervoor dat er snorkelspullen voor je klaarliggen, zodat je de kleurrijke onderwaterwereld zelf kunt ontdekken.


Dag 9

Dan is het alweer tijd om afscheid te nemen van het land der wereldwonderen. Op je laatste dag in Jordanië word je bij je hotel opgehaald en naar de luchthaven van Aqaba gebracht. Een rit van ongeveer 20 minuutjes. Vanuit hier vlieg je, via Amman, terug naar huis waar je aankomt met een berg aan Arabische herinneringen.


Een half jaar later is er een terugkom zaterdag op de Veluwe, met kampvuur; hoe is het je vergaan, weer terug in het gezin en werk; wat helpt, wat is gelukt? Waar kan je verder groeien?

Je vliegt van Amsterdam naar Amman, waarvandaar per busje naar Madaba, Dana,Petra, Wadi Rum, Aqaba en weer terug via Amman naar Amsterdam.

ArtsEnCoaching
vamuller@tiscali.nl
0653857963
https://artsencoaching.nl/
50, Rusthofflaan, C, Sassenheim, 2171EX
View all courses