This course is expired

Landelijke studiedag Pijn bij kwetsbare ouderen

340
5 Points
Nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 340
Note :zie korting op website
Discounts
€ 25

Professions

Physician Assistant
11 Dec 2019
28 Dec 2019
5 Points
ABC1
Huisarts
11 Dec 2019
28 Dec 2019
5 Points
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
11 Dec 2019
28 Dec 2019
5 Points
ABC1
Arts voor verstandelijk gehandicapten
11 Dec 2019
28 Dec 2019
5 Points
ABC1

Skills

Medische handelen 40 %
Samenwerken 90 %
Kennis en wetenschap 90 %
Communicatie 80 %
Maatschappelijk handelen en preventie 80 %
Professionaliteit en kwaliteit 80 %
Organisatie en financiering 60 %
Description

Omschrijving

In 2030 zijn er naar verwachting vier miljoen 65+ers in Nederland. Onder deze mensen is een grote groep met verhoogde kwetsbaarheid. Deze kwetsbare ouderen hebben vaak diverse chronische aandoeningen met lichamelijke, psychische, communicatieve en/of sociale beperkingen. Pijn, op welke manier dan ook is een groeiend probleem voor deze doelgroep en daar weet u als professional alles vanaf!

Tijdens deze studiedag gaan we dieper in op verschillende aspecten van pijn waaronder de anatomie en fysiologie en krijgt u handvatten aangereikt om direct te gebruiken in uw werkpraktijk.


U ontmoet:

(Wijk)verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, verzorgenden, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, praktijkondersteuners , paramedici en managers in de ouderen-, thuiszorg en chronische zorgen beleidsmakers.

Inleiding


Programma

Na deze studiedag:

- Heeft de deelnemer een actueel beeld over de stand van zaken op het gebied van pijn bij kwetsbare ouderen. Dagvoorzitter Wilco Achterberg is een expert op dit gebied en zal starten met de inleiding plus aanvullende lezing

- Heeft de deelnemer meer informatie gekregen omtrent de  anatomie en fysiologie van pijn, oftewel: pijn begrijpen
-Heeft de deelnemer gehoord over ontwikkelingen op het gebied van veroudering van brein en lichaam van de kwetsbare ouderen.

- Heeft de deelnemer kennis van een nieuw pijnproject waarvoor twee verpleeghuizen inmiddels de multidisciplinaire richtlijn ‘Herkenning en behandeling van pijn bij kwetsbare ouderen’ (Verenso, 2016) hebben geïmplementeerd, in deze lezing zal vooral het voortraject worden besproken en in de middag zal een workshop plaatsvinden over hoe dit project in de praktijk is ervaren.

- Krijgt de deelnemer inzicht in de psychologische aspecten van pijn en hoe dit pijn kan beïnvloeden en wat de hulpverlener zelf aan kan doen.
- Krijgt de deelnemer het promotieonderzoek over Pijn bij COPD te horen en kunnen de deelnemers casuïstiek inleveren.

- Kan de deelnemer te horen over de pijnobservatieschaal: de PAIC 15 en delen zij de eerste ervaringen met dit nieuwe instrument.

Leerdoelen


Leids Congres Bureau

accreditatie@leidscongresbureau.nl
144, Lammenschansweg,, Leiden, 2321JX