Deze cursus is verlopen

Online nascholing: De rol van ICS bij COPD behandeling

De visie op het gebruik van ICS bij COPD is aan het veranderen; de meest recente NHG en GOLD richtlijnen adviseren het gebruik van ICS alleen voor een beperkte groep COPD patiënten 1,2.  Hoe evalueert u de voor- en nadelen van ICS gebruik voor uw COPD-patiënten? De keuze om een ICS wel of niet voor te schrijven, of het gebruik ervan te stoppen, kan best lastig zijn. In deze module gaan we door middel van vragen, casuïstiek en...

Gratis
1 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
04 Mar 2019
31 Mar 2022
1 Punten
ABC1
Huisarts
04 Mar 2019
31 Mar 2022
1 Punten
ABC1
Physician Assistant
04 Mar 2019
31 Mar 2022
1 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
04 Mar 2019
31 Mar 2022
1 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 30 %
Professionaliteit en kwaliteit 30 %
Omschrijving

Omschrijving

Doet u voor het eerst een online activiteit van Boehringer Ingelheim, maak dan een account aan. Vul uw gegevens in, en volg direct de nascholing!

Deelname is gratis. Na afloop wordt uw deelname aangemeld bij GAIA.

Inleiding

De visie op het gebruik van ICS bij COPD is aan het veranderen; de meest recente NHG en GOLD richtlijnen adviseren het gebruik van ICS alleen voor een beperkte groep COPD patiënten 1,2. 

Hoe evalueert u de voor- en nadelen van ICS gebruik voor uw COPD-patiënten? De keuze om een ICS wel of niet voor te schrijven, of het gebruik ervan te stoppen, kan best lastig zijn.

In deze module gaan we door middel van vragen, casuïstiek en gerichte feedback in op de huidige inzichten rondom ICS gebruik bij COPD volgens de NHG standaard COPD en de vernieuwde GOLD richtlijn en wat deze kunnen betekenen voor uw patiënten 1,2.

Referentie:

1.      Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease. Global Strategy for the Diagnosis, Management, and Prevention of Chronic Obstructive Pulmonary Disease; Updated 2018.

2.      Snoeck-Stroband JB, et al. Huisarts Wet 2015;58(4):198-211.

Programma

1 uur ICS gebruik bij COPD volgens de NHG standaard en GOLD richtlijn

MedClass (Boehringer Ingelheim B.V.)

MedClass is het educatieve platform van Boehringer Ingelheim B.V. Bij MedClass leer je op jouw manier. Kies voor een nascholing op locatie, bekijk onze video’s of volg een e-learning wanneer het jou uitkomt.