This course is expired

Compassievol medisch leiderschap

Deze 3-daagse bijscholing is een co-creatie van de Academie voor Medisch Specialisten en BFC Mindfulness & Compassie. Op een prachtige inspirerende locatie in Vught wordt u ontvangen door nationale en internationale experts op het gebied van medisch compassievol en mindful leiderschap. In een afwisselend interactief programma wordt u uitgenodigd en uitgedaagd om te onderzoeken wat medisch leiderschap voor u betekent en welke kwaliteiten...

3600
18 Points
Nascholing
Physical course - single
Prices
Regular € 3600
Note :Kosten voor leden Federatie Medisch Specialisten en VvAA: €3250,- Kosten voor niet-leden: €3600,-
Professions
Physician Assistants
17 Jan 2019
31 Jan 2021
18 Points
ABC1
Artsen | Huisartsgeneeskunde (huisarts)
17 Jan 2019
31 Jan 2021
18 Points
ABC1
Artsen | Specialisme ouderengeneeskunde
17 Jan 2019
31 Jan 2021
18 Points
ABC1
Arts voor verstandelijk gehandicapten
17 Jan 2019
31 Jan 2021
18 Points
ABC1
Skills
Samenwerken 30 %
Communicatie 30 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %
Description

Omschrijving

Hoogwaardige zorg

De Nederlandse zorg staat internationaal bekend als één van de beste ter wereld –met name als het gaat over toegankelijkheid- en tegelijkertijd staat diezelfde zorg voor complexe uitdagingen. Uitdagingen tegen een achtergrond van een veranderend paradigma over gezondheid, waarbij persoonlijke waardes en kwaliteit van leven steeds meer centraal komen te staan. Naast het keer op keer opnieuw op orde krijgen van de begroting voor de zorg is helder dat de huidige ontwikkelingen ook vragen om een transformatie van binnenuit. Compassievol medisch leiderschap is één van de meest fundamentele factoren om een cultuur te creëren waar innovatie ruimte krijgt en waar de mensen die de hoogwaardige zorg moeten leveren zelf gezond en veerkrachtig zijn.

 This has a profound effect on: clinical effectiveness, patient safety, patient experience, the efficiency which resources are used, the health wellbeing and engagement of staff and on the extent of innovation within the healthcare system (Dawson 2014, Shipton et al 2008).


Visie document Medisch Specialist 2025

Het recente visiedocument van de Federatie Medisch Specialisten Medisch Specialist 2025 formuleert hoe de rol van medisch specialisten zal veranderen. Vier thema’s staan centraal in deze verschuiving: een holistische benadering van de patiënt, netwerkgeneeskunde, betrokkenheid bij gezondheid en gedrag en actief vooroplopen in vernieuwing. De curatieve en palliatieve zorg van de toekomst draagt bij aan maatschappelijke en persoonlijke waardecreatie; de medisch specialist is bevlogen professional, maar ook coach en adviseur van de patiënt, handelend vanuit compassie en medemenselijkheid. De medisch specialist is innovator en klinisch leider tegelijk.

En dat is niet niks…. Hoe bewegen we hier van idealisme naar realisme zonder idealen los te laten? 

Inleiding

Deze 3-daagse bijscholing is een co-creatie van de Academie voor Medisch Specialisten en BFC Mindfulness & Compassie. Op een prachtige inspirerende locatie in Vught wordt u ontvangen door nationale en internationale experts op het gebied van medisch compassievol en mindful leiderschap. In een afwisselend interactief programma wordt u uitgenodigd en uitgedaagd om te onderzoeken wat medisch leiderschap voor u betekent en welke kwaliteiten u in zich draagt om leiderschap vorm te geven; of dat nou op persoonlijk, klinisch of op bestuurlijk niveau is. Ingebed in wetenschappelijke kaders komt u meer te weten over wat compassievol leiderschap in essentie inhoudt en welke positieve effecten dat heeft op teamwerk, veerkracht van personeel, innovatie en kwaliteit van zorg. En bovenal zal er een praktische vertaalslag gemaakt worden, zodat u na deze drie dagen geïnspireerd en vol nieuwe energie uw prachtige professie weer op kunt pakken.

Programma

Wij bieden u een goedverzorgd programma op een prachtige locatie, met inspirerende en ervaren workshopbegeleiders en goed gezelschap. Het programma zal deels in het Engels en deels in het Nederlands worden aangeboden. Met onderstaand korte filmpje van het gerenommeerde onderzoeksinstituut The King’s Fund, krijgt u een impressie van de hoe het cultiveren van mindfulness en compassie ondersteunend is in effectief eigentijds leiderschap.

BFC Mindfulness & Compassie (Be Free and Connected)
info@bfcmind.nl
123, Laan van Niftarlake, Tienhoven (UT), 3612BR