Mindfulness voor Huisartsen & Medisch Specialisten

Deze bijscholing voor medici laat jou kennismaken met de 8-weekse geprotocolleerde Mindfulness Based Stress Reduction training. Met deze training train je vaardigheden van opmerkzaamheid en ontwikkel je een adequatere respons op stress. De werkvormen zijn praktisch van aard, zodat je ze vrij eenvoudig kunt integreren in je dagelijks leven. Maar deze training biedt meer…. Incompany Wij kunnen deze opleiding voor uw organisatie en/of...

1025
8 Points
Nascholing
Incompany
Prices
Regular € 1025
Note :leden VvAA: € 925,- niet-leden: € 1.025,-
Professions
Physician Assistants
17 Jan 2019
31 Jan 2022
8 Points
ABC1
Artsen | Huisartsgeneeskunde (huisarts)
17 Jan 2019
31 Jan 2022
8 Points
ABC1
Artsen | Specialisme ouderengeneeskunde
17 Jan 2019
31 Jan 2022
8 Points
ABC1
Artsen | Geneeskunde voor verstandelijk gehandicapten
17 Jan 2019
31 Jan 2022
8 Points
ABC1
Skills
Professionaliteit en kwaliteit 100 %
Description

Omschrijving

Wat maakt deze bijscholing anders dan een ‘gewone’ mindfulnesstraining?

  • Je traint met mensen die voor dezelfde uitdagingen staan als jij
  • Tijdens reflectiemomenten komen beroepsspecifieke situaties aan bod en wissel je ervaringen uit met beroepsgenoten
  • Je krijgt inzicht in neurowetenschappelijke werkingsmechanismen achter mindfulness
  • Je leert voor welke patiëntenpopulaties deze interventie van waarde kan zijn
  • De training wordt gegeven door een expert en pionier op het gebied van mindfulness voor zorgprofessionals. Barbara Doeleman-van Veldhoven heeft al honderden medisch specialisten, huisartsen, AIOS en andere zorgprofessionals mogen trainen.

Wat wordt van jou verwacht tijdens de Mindfulness bijscholing?

De training bestrijkt 8 dagdelen. Daarnaast vormt de thuisbeoefening een wezenlijk onderdeel van deze training. Het gaat immers om het ontwikkelen van vaardigheden. Bewust en met aandacht leven vraagt simpelweg om dagelijkse oefening. Je kunt het vergelijken met piano spelen: dat leert je ook niet alleen tijdens de lessen. Juist door dagelijks te oefenen ontwikkelt en verfijn je vaardigheden van mindfulness, waardoor je er de vruchten van plukt. Tijdens de cursusdagen maak je kennis met o.a. geleide aandachtsoefeningen, bewegingsoefeningen en cognitieve technieken. Je krijgt toegang tot audiobestanden en een werkboek met instructies mee naar huis. Tevens worden oefeningen aangereikt, die je kunt toepassen in uw dagelijks leven: thuis en op het werk. Zo kun je Mindfulness meteen integreren in je dagelijks leven.

Inleiding

Deze bijscholing voor medici laat jou kennismaken met de 8-weekse geprotocolleerde Mindfulness Based Stress Reduction training. Met deze training train je vaardigheden van opmerkzaamheid en ontwikkel je een adequatere respons op stress. De werkvormen zijn praktisch van aard, zodat je ze vrij eenvoudig kunt integreren in je dagelijks leven. Maar deze training biedt meer….


Incompany

Wij kunnen deze opleiding voor uw organisatie en/of samenwerkingsverband ook op maat aanbieden, zodat de integratie van aandacht, compassie, opmerkzaamheid en stresshantering een breder draagvlak krijgt binnen uw organisatie. Mindfulness draagt bij aan kwaliteit van werk & leven en aan arbeidsverzuimpreventie.

Programma

Training voorjaar 2019 | start vrijdagochtend 12 april

Data:

April: 12, 26

Mei: 10,17,24

Juni: 7, 14

Juli: 5

Tijd: 9:30 – 12:00 | Locatie: Baarn

BFC Mindfulness & Compassie (Be Free and Connected)
info@bfcmind.nl
123, Laan van Niftarlake, Tienhoven (UT), 3612BR