4e Leidse Melanoomdag

melanoomMelanoomzorgmelanomenoogmelanoommucosaalmelanoom
De Leidse Melanoomdag wordt georganiseerd door LUMC/Boerhaave Nascholing. Het LUMC is een landelijk expertisecentrum voor de diagnostiek en behandeling van familiair melanoom en van oogmelanoom. Tevens is het een centrum voor de behandeling van patiënten met gemetastaseerde huid- en oogmelanoom.
09:30 - 16:30
200
5 Punten
Classroom

Prijzen

Regulier € 200
Kortingen
€ 50
Kortingstarief AIOS, Physician Assitant, Verpleegkundig specialist

Datum en locatie

13 jun. 2025
09:30
16:30
Albinusdreef 2, 2333ZA, Leiden

Beroepen

Anesthesioloog
13 Jun 2025
12 Jun 2026
5 Punten
ABAN
Arts
13 Jun 2025
12 Jun 2026
5 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
13 Jun 2025
12 Jun 2026
5 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
13 Jun 2025
12 Jun 2026
5 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
13 Jun 2025
12 Jun 2026
5 Punten
ABAN

Competenties

Medisch handelen40 %
Samenwerken20 %
Kennis en wetenschap40 %

Doelen

Na afloop van het symposium heeft u de volgende kennis opgedaan:

U weet wat de huidige stand van zaken is in de preventie, herkenning, diagnostiek en behandeling van zowel (familiair) huid, mucosaal- als melanoom in oogheelkundig gebied.
U heeft nieuwe richtlijnenkennis opgedaan en weet meer over bestaande en nieuwe behandelmogelijkheden.
U heeft een goed beeld van de (on)mogelijkheden in diagnostiek en behandeling van melanoompatiënten op dit moment. Hierdoor kunt u makkelijker communiceren met de patiënt.
U hebt kennisgemaakt met de afdelingen en specialisten van het Leids Melanoom-team. Verwijzingen kunnen zo gestroomlijnd verlopen.
Omschrijving

Professionals in de melanoomzorg

U wordt bijgepraat door experts binnen de Melanoomzorg. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van preventie en diagnostiek van huid- en oogmelanomen komen aan bod. De inhoud van het symposium is gericht op alle bij de melanoomzorg betrokken professionals, inclusief de huisarts. Als verwijzend medisch specialist, huisarts, (H)AIOS, physician assistants of verpleegkundig specialist, kunt u dus gewoon deelnemen. 

 

Landelijk expertisecentrum melanoom

De Leidse Melanoomdag wordt georganiseerd door LUMC/Boerhaave Nascholing. Het LUMC is een landelijk expertisecentrum voor de diagnostiek en behandeling van familiair melanoom en van oogmelanoom. Tevens is het een centrum voor de behandeling van patiënten met gemetastaseerde huid- en oogmelanoom. 


Doelgroepen

Verwijzende medisch specialisten, physician assistants en verpleegkundig specialisten. Huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde zijn welkom om deze bijeenkomst bij te wonen.

Boerhaave Nascholing

Boerhaave Nascholing is er voor medisch- en zorgprofessionals die altijd doorgaan met leren. Als onderdeel van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bieden wij kwalitatieve en geaccrediteerde nascholing aan. De leerstof uit onze cursussen kunt u als huisarts of medisch specialist direct in de praktijk toepassen.
boerhaavenascholing@lumc.nl
0715268500
10, Rijnsburgerweg, Leiden, 2333AA

Gerelateerde cursussen

MEDtalks.nl

E-learning
1
De ontwikkelingen bij de behandeling van vroegstadium melanoom gaan razendsnel en er is steeds meer mogelijk naast chirurgie: wat te denken van bijvoorbeeld adjuvante, of zelfs neo-adjuvante therapie, en T-VEC? In deze nascholing, die op woensdag 17 november is opgenomen, staat ons expertpanel stil bij een aantal van zulke ontwikkelingen en de praktische vraagstukken die daarbij komen kijken.
Gratis
Gratis

Met het mes aan tafel

Podcast
0.5
Geaccrediteerd - mes aan tafel

Deze podcast is onderdeel van een pilot-serie in samenspraak met de ABFE en ABAN en de NVvH om te onderzoeken of geaccrediteerde podcasts een goed medium is voor geaccrediteerd onderwijs. Uw evaluatie hierbij in de app is erg waardevol! Disclaimer: Er zitten pollvragen in deze podcast. Luister deze podcast niet bij deelname aan het verkeer.

Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
Het 9e World Congress of Melanoma (WCM) vond dit jaar plaats van 18 t/m 21 oktober in Brisbane, Australië. In de live nascholing, die op 31 oktober heeft plaatsgevonden, werd een selectie van de belangrijkste onderzoeksresultaten die op het congres zijn gepresenteerd toegelicht en becommentarieerd door een panel van deskundige gasten. Met medewerking van o.a. prof. dr. John Haanen, internist-oncoloog, en dr. Alexander van Akkooi, oncologisch cirurg, beide werkzaam bij het AVL te Amsterdam, en van dr. Karijn Suijkerbuijk, internist-oncoloog bij het UMC Utrecht. Onder leiding van presentatrice Inge Diepman wordt aandacht besteed aan o.a.:
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van het melanoom volgen elkaar in rap tempo op. Van immuuntherapie tot targeted therapie en van de adjuvante tot de gemetastaseerde setting – ieder jaar komen er weer een paar mogelijkheden bij. Prof. dr. Fons van den Eertwegh, internist-oncoloog in het Amsterdam UMC, locatie VUmc, en voorzitter van de werkgroep Melanoom binnen het WIN-O, praat u bij aan de hand van casuïstiek over een deel van de ontwikkelingen. Dit doet hij samen met een panel van deskundige gasten.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
Middelen uit de gemetastaseerde setting worden steeds vaker al in een vroeger stadium ingezet. Adjuvante immuuntherapie wordt bijvoorbeeld al enige tijd vergoed en dat geldt sinds kort ook voor adjuvante doelgerichte therapie. De beide therapiesoorten worden bovendien ook neo-adjuvant getest.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
1
Chicago was van 14 t/m 18 april het toneel van de AACR Annual Meeting. Er werd reikhalzend naar deze editie uitgekeken, want er stonden potentieel practice changing ontwikkelingen op het programma. Naar aanleiding van het congres brengt MEDtalks Oncology u het geaccrediteerde programma AACR 2018 in review, waarin presentatrice Inge Diepman samen met haar gasten het belangrijkste nieuws op een rij zet en plaatst dit in de context van onze Nederlandse praktijk.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
In het programma 'Meet the Author: prof. dr. Paolo Ascierto' wordt prof. dr. Paolo Ascierto over de COLUMBUS publicatie aan de tand gevoeld door een expertpanel, aangevoerd door dr. Ellen Kapiteijn.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
1
Het laatste decennium is de behandeling van het gemetastaseerd melanoom significant veranderd door de toevoeging van immuun- en targeted therapie aan het behandelarsenaal. Sinds kort is er eindelijk ook vijfjaarsoverlevingsdata bekend voor beide vormen van therapie. Hoe beïnvloeden deze resultaten de dagelijkse praktijk? In deze Engelstalige e-learning, die is opgenomen op 21 januari 2020, bespreekt een Belgisch expertpanel de eerste- en tweedelijnsbehandeling van het gemetastaseerd melanoom.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
0-1
Tien jaar geleden is het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT) opgericht. In dit 90 minuten durende programma staat een uitgebreid panel van betrokkenen stil bij de successen en geleerde lessen van het CPCT.
Gratis
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
Er gebeurt veel op het gebied van melanoom, maar de belangrijkste ontwikkelingen spelen rond de neo-adjuvante behandeling. Onder leiding van moderator Ruben Terlou duiken experts prof. dr. Christian Blank, dr. Ellen Kapiteijn en dr. Dirk Grünhagen diep in de discussie over neo-adjuvante behandelingen.
Gratis