Deze cursus is verlopen

Acute zorg in de binnenstad

Het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) is een topklinisch ziekenhuis met toonaangevende ambitie in de acute zorg.  De SEH van het HMC Westeinde is een typische binnenstad SEH. De opening van de nieuwe SEH is een goed moment om te delen met partners in de regio, geïnteresseerden in de acute zorg en zorgverleners van andere centra hoe wij in het HMC de acute zorg geregeld hebben. Vragen die beantwoord zullen worden zijn: Hoe ziet...

Gratis
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Anesthesioloog
18 Jan 2018
17 Jan 2019
3 Punten
ABAN
Arts
18 Jan 2018
17 Jan 2019
3 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
18 Jan 2018
17 Jan 2019
3 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
18 Jan 2018
17 Jan 2019
3 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
18 Jan 2018
17 Jan 2019
3 Punten
ABAN

Competenties

Samenwerken 40 %
Communicatie 40 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) is een topklinisch ziekenhuis met toonaangevende ambitie in de acute zorg.  De SEH van het HMC Westeinde is een typische binnenstad SEH. De opening van de nieuwe SEH is een goed moment om te delen met partners in de regio, geïnteresseerden in de acute zorg en zorgverleners van andere centra hoe wij in het HMC de acute zorg geregeld hebben.

Vragen die beantwoord zullen worden zijn: Hoe ziet de typische SEH Westeinde patiënt eruit? Welke uitdagingen leven er op de SEH HMC Westeinde als binnenstad SEH? Een verbouwing van de SEH is niet alleen een nieuw jasje: de indeling van de SEH is een van de voorwaarden voor het goed uit kunnen voeren van spoedeisende geneeskunde: wat maakt een SEH qua architectuur een optimale SEH? Maar ook zal er aandacht besteed worden aan de ontwikkelingen in de samenwerking met de ketenpartners zoals de RAV en de eerstelijnszorg. Ontwikkelingen die zijn ingegeven door ieders ambitie om de acute zorg te optimaliseren en de uitdaging doordat de druk, onder andere door crowding, steeds hoger wordt. Samen met de ketenpartners in de regio en sprekers uit het buitenland zullen sprekers van het HMC laten zien hoe we aan die uitdaging binnen het HMC vorm aan geven.

HMC/GHZ, Landsteiner Instituut

w.de.vries@haaglandenmc.nl