PIN 20/10 Dilemma's in de spoedzorg

huid

Deze PIN is het resultaat van de prijsvraag die we eind 2016 hebben uitgeschreven onder PIN-abonnees. We vroegen u om casuïstiek in te leveren over spoedgevallen in de huisartsenpraktijk die geschikt waren om uit te werken tot een onderdeel van een PIN. Uit de inzendingen hebben we vijf casus uitgekozen die allemaal een typisch huisartsgeneeskundige situatie beschrijven en die tonen welke dilemma’s huisartsen tijdens hun werk tegen kunnen...

49.3
2 Points
Online
E-learning
E-learning
Prices
Regular € 49.3
Note :Niet-leden € 49,30. AIOS € 34,51. POH € 34,51.
Discounts
€ 14.79
Members Only
Professions
Physician Assistants
2 Points
ABC1
Huisarts
2 Points
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Points
ABC1
Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Points
ABC1
Skills
Medische handelen 80 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Description

Omschrijving

Een PIN waarin huisartsgeneeskundige (spoed)situaties staan beschreven met de bijbehorende dilemma’s die huisartsen tijdens hun werk tegen kunnen komen.

Inleiding

Deze PIN is het resultaat van de prijsvraag die we eind 2016 hebben uitgeschreven onder PIN-abonnees. We vroegen u om casuïstiek in te leveren over spoedgevallen in de huisartsenpraktijk die geschikt waren om uit te werken tot een onderdeel van een PIN.

Uit de inzendingen hebben we vijf casus uitgekozen die allemaal een typisch huisartsgeneeskundige situatie beschrijven en die tonen welke dilemma’s huisartsen tijdens hun werk tegen kunnen komen. 

De inzendende huisartsen vertellen hoe zij echt gehandeld hebben zonder een perfect plaatje te willen schetsen. Zij nemen u mee in de moeilijkheden die zij tegenkwamen en wat zij ervan hebben geleerd. 

In deze PIN gaat u dieper in op de diagnostiek en het beleid bij deze vijf spoedgevallen.

NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap)
r.mimpen@nhg.org
http://www.nhg.org
1200, Mercatorlaan, UTRECHT, 3528BL