E-learning Maternale kinkhoestvaccinatie

kinkhoestvaccinatiesvaccinatiebeleidmaternale vaccinatie
Na het volgen van de e-learning beschik je over de inhoudelijke kennis om de maternale kinkhoestvaccinatie toe te dienen en hierover het gesprek met zwangere vrouwen te voeren.
Gratis
1 Punten
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts beleid en advies KNMG
1 Punten
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
1 Punten
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
1 Punten
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
1 Punten
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
1 Punten
ABSG

Competenties

Medisch handelen60 %
Maatschappelijk handelen en preventie40 %

Sprekers

Nicoline van der Maas

arts Maatschappij & Gezondheid, Medisch adviseur RIVM-DVP

Rolf Appels

arts Maatschappij & Gezondheid, Medisch adviseur RIVM-DVP

Hans van Vliet

arts Maatschappij & gezondheid, Programmamanager rijksvaccinatieprogramma RIVM

Madelief Mollers

projectleider rijksvaccinatieprogramma, RIVM
Omschrijving

Vaccineren tijdens de zwangerschap is een relatief nieuw begrip. Sommige mensen twijfelen of dit niet gevaarlijk is voor het ongeboren kind. Wil jij leren hoe je vragen van ouders inhoudelijk goed kunt beantwoorden? En wil jij weten hoe je deze vaccinatie moet toedienen en wie welke taak heeft? Doe dan deze gratis e-learning Maternale kinkhoestvaccinatie.

Na het volgen van de e-learning beschik je over de inhoudelijke kennis om de maternale kinkhoestvaccinatie toe te dienen en hierover het gesprek met zwangere vrouwen te voeren. Ook leer je over welke zorgprofessionals hierbij betrokken zijn en hoe deze vaccinatie in het RVP is gekomen.


Deze gratis e-learning is een verdiepende scholing.


Na het volgen van de e-learning beschik je over de inhoudelijke kennis om de maternale kinkhoestvaccinatie toe te dienen en hierover het gesprek met zwangere vrouwen te voeren. Ook leer je over welke zorgprofessionals hierbij betrokken zijn en hoe deze vaccinatie in het RVP is gekomen.


Na het afronden van de e-learning maternale kinkhoestvaccinatie, kun je


Begrijpen wat kinkhoest is en hoe de maternale kinkhoestvaccinatie werkt

het proces van vaccinatie uitvoeren

de maternale kinkhoestvaccinatie toedienen en hierbij mogelijke contra-indicaties signaleren

het gesprek voeren met de zwangere vrouw over kinkhoest en de maternale kinkhoestvaccinatie

de context van maternale kinkhoestvaccinatie begrijpen.

Het doorlopen van de e-learning kost ongeveer 1 uur. Je hoeft de e-learning niet in een keer af te ronden, dit kan in meerdere sessies. Het systeem onthoudt waar je bent gebleven.


NSPOH

De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland.
info@nspoh.nl
0308100500
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV

Gerelateerde cursussen

MEDtalks.nl

E-learning
In Nederland worden de meeste vaccinaties toegediend via het Rijksvaccinatieprogramma of in het kader van reizigersvaccinaties. Maar hoe bekend bent u met specifieke vaccinaties voor bijzondere doelgroepen, zoals ouderen en immuungecompromitteerden?
Gratis
Gratis

MedischeScholing

E-learning
1
Let op: dit webinar is niet langer geaccrediteerd. De accreditatievragen zijn gesloten. Het is dus niet meer mogelijk om de accreditatievragen in te vullen.
In samenwerking met het RIVM, de FMS, GGD/GHOR en het NHG faciliteert MedischeScholing.nl een gratis geaccrediteerde live-uitzending. Het hoofdthema is de discussie rondom 3e vaccinatie en boostervaccin tegen COVID-19. Daarnaast zullen we ethische dilemma´s rondom COVID-19 vaccinatie behandelen en het infectierisico van COVID-19 bij zwangeren bespreken. Met de scholing willen we handvatten geven voor vragen die u kunt krijgen in de spreekkamer.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
1
Behalve een 'wrap-up' van kernboodschappen uit de vorige nascholing, wordt er ingegaan op beschikbare vaccinaties, en logistieke, praktische en ethische vragen rondom vaccinaties op maat.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
1
In deze MEDtalks-nascholing komen 4 van deze vaccinaties aan bod, te weten vaccins tegen influenza, pneumokokken, meningokokken en varicella zoster.
Gratis
Gratis

NSPOH

E-learning
1.5-2
De e-learning is een verdiepende scholing voor professionals die betrokken zijn bij de uitvoering van COVID-19-vaccinatie.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
Als gevolg van de COVID-19-pandemie wordt er weliswaar minder gereisd naar gebieden met 'bijzondere' infectieziekten, maar het gebeurt nog steeds, en ook dichter bij huis zijn er bestemmingen waarbij het goed is om na te denken over infectiepreventie.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
1
In Nederland worden de meeste vaccinaties vergoed door de overheid: denk aan het Rijksvaccinatieprogramma en de griepprik. Er zijn ook vaccinaties die niet vergoed worden, maar die wél beschikbaar zijn. Dit zijn de zogenaamde vaccinaties op maat.
Gratis

PAOFarmacie

Incompany
3.5
De nascholing Communicatie bij vaccinatie gaat in op verschillende technieken om informatie in te winnen bij de patiënt over zijn zorgen over vaccinaties. U leert hoe u de patiënt op zijn eigen niveau kunt voorlichten over de voordelen van vaccineren. Vervolgens komen methoden aan bod om samen met de patiënt een weloverwogen keuze te maken over het vaccineren.
Op aanvraag
06 May
May
13:00
€ 595

Health Education

Physical course - series
Zoetermeer
15-20
In deze opleiding komen de belangrijkste aandachtspunten van reizigersadvisering aan de orde en leert u deze effectief toe te passen. Ook leert u de theorie en de praktijk van het vaccineren.
€ 595
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
Het risico bij HPV (Humaan Papillomavirus) is niet de acute infectie, maar kanker. Het virus is verantwoordelijk voor maar liefst 5% van alle gevallen van kanker. Op dit moment is duidelijk dat zeker 6 soorten kanker geassocieerd zijn met een HPV-infectie: kanker bij de baarmoederhals, anus, vagina, schaamlippen, penis, en in de mond- en keelholte (orofarynx). Zeker 8 op de 10 mensen komen in hun leven in aanraking met het virus. De meeste mensen klaren HPV, maar bij een deel blijft het virus aanwezig en kan het vaak meer dan 10 jaar later kanker veroorzaken. Er zijn HPV-vaccins voorhanden die ook aantoonbaar veilig en effectief zijn gebleken. Toch is de vaccinatiegraad in Nederland teleurstellend laag. Welke kennis is er inmiddels voorhanden over HPV? Hoe creëer je als zorgprofessional bewustzijn onder jongeren en hun ouders over HPV? En over het HPV vaccin?
Gratis