PIN 19/04 Weefseldonatie

Deze PIN is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS). Over de NTS: De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) is een non-profitorganisatie met bevoegdheden en verantwoordelijkheden op nationaal niveau op het gebied van donatie en transplantatie. De NTS is verantwoordelijk voor het toewijzen van postmortale organen en weefsels aan patienten op de wachtlijst voor transplantatie, patientenregistratie op de...

33.5
2 Points
Online
E-learning
E-learning
Prices
Regular € 33.5
Note :niet-leden: 48€
Discounts
€ 0
Members Only
Professions
Physician Assistants
2 Points
ABC1
Huisarts
2 Points
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Points
ABC1
Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Points
ABC1
Skills
Medische handelen 60 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %
Organisatie en financiering 20 %
Description

Omschrijving

Denkt u aan de mogelijkheid van donatie bij het schouwen van een overleden patiënt? Veel huisartsen staan nog onvoldoende stil bij de mogelijkheid van weefseldonatie bij het schouwen van een patiënt die thuis overleden is. De PIN Weefseldonatie behandelt de verschillende facetten rondom weefseldonatie en zorgt dat u weet welke mogelijkheden er zijn.

Inleiding

Deze PIN is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS).


Over de NTS:

De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) is een non-profitorganisatie met bevoegdheden en verantwoordelijkheden op nationaal niveau op het gebied van donatie en transplantatie. De NTS is verantwoordelijk voor het toewijzen van postmortale organen en weefsels aan patienten op de wachtlijst voor transplantatie, patientenregistratie op de (inter-)nationale wachtlijst, raadpleging Donorregistratie en donoraanname. Ook stelt de NTS samen met het medische werkveld adviezen op aan overheid en ziekenhuizen ter verbetering van de staande praktijk. Tot slot verzorgt de NTS voor het brede Nederlandse publiek de voorlichting over organen en weefsels om bewustwording en meningsvorming hierover te bevorderen. Bekijk voor meer informatie de website www.transplantatiestichting.nl.

Leerdoelen

Na het maken van deze PIN weet u:

  • waar u informatie over weefseldonatie kunt vinden;
  • hoe u het Donorregister kunt raadplegen;
  • welke informatie niet mag ontbreken bij een donatiegesprek;
  • hoe u een donor kunt aanmelden;
  • waar u met vragen terecht kunt.
NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap)
r.mimpen@nhg.org
http://www.nhg.org
1200, Mercatorlaan, UTRECHT, 3528BL