PIN 18/9 KNO antibiotica

Respiratorius

De PIN bestaat uit vier onderdelen. De eerste drie behandelen acute keelpijn (Keel), acute rhinosinusitis (Neus) en otitis media acuta (Oor). Hierin komen de indicaties voor het geven van antibiotica bij elk van deze klachten aan bod. In het vierde, afsluitende onderdeel wordt vervolgens wat dieper ingegaan op het gesprek dat u met uw patiënt over het gebruik van antibiotica kunt voeren. We geven u handvatten die u bij een terughoudend...

33.5
2 Points
Online
E-learning
E-learning
Prices
Regular € 33.5
Note :niet-leden: 48€
Discounts
€ 0
Members Only
Professions
Physician Assistants
2 Points
ABC1
Huisarts
2 Points
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Points
ABC1
Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Points
ABC1
Skills
Medische handelen 60 %
Communicatie 20 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %
Description

Omschrijving

Deze e-PIN KNO en antibiotica behandelt de herziene versies van de NHG-Standaarden Acute keelpijn, Acute rhinosinusitis en Otitis media acuta uit 2014 en 2015.

Inleiding

De PIN bestaat uit vier onderdelen. De eerste drie behandelen acute keelpijn (Keel), acute rhinosinusitis (Neus) en otitis media acuta (Oor). Hierin komen de indicaties voor het geven van antibiotica bij elk van deze klachten aan bod. In het vierde, afsluitende onderdeel wordt vervolgens wat dieper ingegaan op het gesprek dat u met uw patiënt over het gebruik van antibiotica kunt voeren. We geven u handvatten die u bij een terughoudend gebruik van antibiotica kunnen ondersteunen.


Bijna de helft van de, door Nederlandse huisartsen, voorgeschreven antibiotica voor luchtweginfecties is niet geïndiceerd volgens de NHG-Standaarden.

Leerdoelen

Na het doorlopen van dit programma: 

  • kent u de behandeling (inclusief indicaties voor het geven van antibiotica) bij acute keelpijn, rhinosinusitis en otitis media;
  • heeft u handvatten voor het voeren van een gesprek over nut, noodzaak en nadelen van een antibioticum met uw patiënten.
NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap)
r.mimpen@nhg.org
http://www.nhg.org
1200, Mercatorlaan, UTRECHT, 3528BL
View all courses