PIN 19/03 Seksuele klachten

Gyneacologieurologie

Maak seksuele klachten bespreekbaar Seksualiteit is een onderwerp dat niet altijd gemakkelijk ter sprake komt. Enerzijds dankzij schaamte of culturele achtergrond bij de patiënt, anderzijds ook dankzij de eigen attitude van de huisarts, die soms belemmerend kan werken bij vragen over seksualiteit. Dit heeft in sommige gevallen te maken met onvoldoende aandacht hiervoor in zowel de geneeskunde- als huisartsenopleiding. De PIN Seksuele...

Free
2 Points
Online
E-learning
E-learning
Prices
Free
Note :Prijs: <br /> € 290,00<br /> Ledenprijs: <br /> € 225,00<br /> AIOS prijs: <br /> € 112,5
Professions
Physician Assistants
2 Points
ABC1
Huisarts
2 Points
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Points
ABC1
Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Points
ABC1
Skills
Medische handelen 40 %
Communicatie 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Description

Omschrijving

De e-PIN Seksuele klachten biedt u praktische handvatten voor de diagnostiek en het beleid bij seksuele klachten. De PIN biedt filmfragmenten over gynaecologisch-seksuologisch onderzoek en behandelt een goede gespreksvoering, ook bij mensen met een andere culturele achtergrond.

Inleiding

Maak seksuele klachten bespreekbaar


Seksualiteit is een onderwerp dat niet altijd gemakkelijk ter sprake komt. Enerzijds dankzij schaamte of culturele achtergrond bij de patiënt, anderzijds ook dankzij de eigen attitude van de huisarts, die soms belemmerend kan werken bij vragen over seksualiteit. Dit heeft in sommige gevallen te maken met onvoldoende aandacht hiervoor in zowel de geneeskunde- als huisartsenopleiding.


De PIN Seksuele Klachten kan u helpen om het bespreken van seksuele problemen meer eigen te maken. Uw kennis over seksuele problematiek zal op niveau worden gebracht en met behulp van filmfragmenten zullen ook vaardigheden als gespreksvoering en bekkenbodemonderzoek aan bod komen.

Leerdoelen

Na het maken van deze PIN:

  • kent u de diagnostiek van en het beleid bij de meest voorkomende seksuele klachten;
  • bent u zich meer bewust van de belemmeringen die er bij patiënt en huisarts kunnen bestaan om seksualiteit te bespreken;
  • weet u hoe u op een effectieve, open en respectvolle manier seksualiteit bespreekbaar kunt maken, ook bij mensen met een andere culturele achtergrond.


De ontwikkeling van deze PIN is mogelijk gemaakt door subsidie van het Innovatiefonds. Tevens is er een kleine geldelijke bijdrage van de Nederlands Vereniging voor Seksuologie (NVVS).


Dit product is in samenwerking met Rutgers kenniscentrum seksualiteit en de SeksHAG ontwikkeld.

NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap)
r.mimpen@nhg.org
http://www.nhg.org
1200, Mercatorlaan, UTRECHT, 3528BL