SI in de zorgverlening of het onderwijs

SIsensorische informatieverwerkingzintuigen

De cursist is na de cursus in staat Sensorische Informatieverwerkingsproblemen te herkennen, deze gericht te observeren en praktische adviezen te geven aan alle betrokkenen bij het kind of de cliënt.

12th Sep 2022
09:30 - 16:00
1295
33-52 Points
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prices

Regular € 1295
Includes : certificering, e-learning, koffie, thee en een lunch.

Date and Location

12 Sep 2022
09:30
20 Dec 2022
16:00
EstaSI Ermelo Julianalaan, 44
29 Sep 2022
09:30
23 Dec 2022
16:00
EstaSI Ermelo Julianalaan, 44

Professions

Apothekersassistent
33 Points
KABIZ
Contactlens specialist
33 Points
KABIZ
Doktersassistent
33 Points
KABIZ
Farmaceutisch Consulent
33 Points
KABIZ
Laborant Klinische NeuroFysiologie
33 Points
KABIZ
Description

Sensorische Informatieverwerking is de samenwerking tussen onze zintuigen en doelgericht bewegen; anders gezegd tussen onze manier van waarnemen en ons handelen. Onze zintuigen hebben twee taken: waarschuwen voor gevaar en ons van informatie voorzien. Zolang onze zintuigen vooral bezig zijn met het waarschuwen voor gevaar kunnen ze ons niet gelijktijdig van informatie voorzien. Het is dan moeilijk om informatie op te nemen, iets te leren en te onthouden of de aandacht bij het ‘werk’ te houden. Dit gedrag is er vaak de oorzaak van dat we problemen ondervinden, dat we niet meer kunnen handelen zoals we willen en het plezier verliezen in onze bezigheden.


Doel van de cursus

Het doel is om de uitgangspunten van Sensorische Informatieverwerking toe te passen in de dagelijkse omgang met de cliënt of een kind. De cursist is na de cursus in staat Sensorische Informatieverwerkingsproblemen te herkennen, deze gericht te observeren en praktische adviezen te geven aan alle betrokkenen bij het kind of de cliënt.

EstaSI Trainingen

EstaSI biedt diverse post HBO opleidingen aan op het gebied van Sensorische Informatieverwerking, aan paramedici ((kinder)fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten en oefentherapeuten) werkzaam met kinderen, kinderen of volwassenen in de VG sector en ouderen of dementerenden. Daarnaast bieden wij opleidingen aan voor mensen, anders opgeleid dan paramedisch, maar tevens werkzaam met dezelfde doelgroepen (o.a. onderwijs, orthopedagogen, groeps(bege)leiders in instellingen/ verpleeghuizen, (kinder) artsen, etc).
info@estasi.nl
0630130565
44, Julianalaan, Ermelo, 3851RD