Trauma en (online) seksueel geweld

traumaseksueel geweldgeweld

In deze 1-daagse cursus leren hulpverleners hoe zij kunnen handelen in situaties bij jongeren die geconfronteerd worden met online seksueel geweld.

6th Nov 2023
09:45 - 16:45
230
7 Points
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 230

Date and Location

06 Nov 2023
09:45
16:45
Seats2meet.com Amersfoort Amersfoort Stationsplein, 49

Professions

Cognitief gedragstherapeut
7 Points
VGCt
Gedragstherapeut
7 Points
VGCt
Jeugdzorgwerker
7 Points
SKJ
Orthopedagoog-generalist
7 Points
NIPK&J/NVO, SKJ
Pedagoog
7 Points
SKJ
Description

In deze cursus zullen de docenten een overzicht presenteren van beschikbare literatuur over de prevalentie en gevolgen van vormen van trauma en online seksueel geweld. Aan de hand van actuele casuïstiek wordt een opgestelde leidraad voor behandeling besproken en zal in subgroepen geoefend worden met het doorlopen van een routekaart met daarin te nemen/overwegen juridische-, medische-, en psychologische stappen. Specifieke aandacht zal er tevens zijn voor de beschadigende gevolgen van online seksueel geweld (zoals shame sexting, sextortion of grooming), de impact die dit kan hebben en de klinische behandelmogelijkheden. 


King Nascholing

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen. De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.
info@kingnascholing.nl
0202443165
111, Czaar Peterstraat, Amsterdam, 1018PE