Schematherapie

Schematherapiekennisstructuurpersoonlijkheidsstoornisbehandelingschema's

Deze schematherapie opleiding gaat over de diagnostiek en behandeling bij persoonlijkheidsstoornissen (met name cluster B en C). Schematherapie gaat ervan uit dat ieder mens in zijn jeugd schema’s vormt over de werkelijkheid. Een schema is een kennisstructuur, ontstaan in de (vroege) jeugd, die zich uit in bepaalde gedragingen, gevoelens en gedachten. Iedereen vormt schema’s over zichzelf, anderen en de wereld, maar bij patiënten met een persoonlijkheidsstoornis zijn deze schema’s extreem, eenzijdig en niet makkelijk vatbaar voor verandering. Het beïnvloeden van deze schema’s en modi is het doel van de behandeling.

16 okt. 2024
1195
25 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1195

Datum en locatie

16 okt. 2024
09:30
27 nov. 2024
16:45
Vitruviusweg 2, 5624AD, Eindhoven

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
25 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
25 Punten
VGCt
Gezondheidszorgpsycholoog
25 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
25 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
25 Punten
FGzPt

Sprekers

mevr. Christine van Giesen

Docent
Omschrijving

In deze basiscursus ligt de nadruk op:

  • De therapeutische relatie: leer essentiële vaardigheden om een veilige en ondersteunende therapeutische relatie te creëren.
  • Eigen valkuilen hanteren: ontwikkel bewustzijn van je eigen reacties en leer hoe je jouw valkuilen als therapeut effectief kunt managen.
  • Ontstaansgeschiedenis begrijpen: verdiep je begrip van hoe vroege ervaringen de ontwikkeling van schema's hebben beïnvloed.
  • Veilig leerklimaat: ervaar een intensieve interactie in kleine groepen, wat een veilige omgeving voor leren bevordert.
  • Ervaringsgericht leren: oefen vaardigheden via praktische, ervaringsgerichte oefeningen, waardoor je niet alleen interventies leert, maar ze ook als cliënt ervaart.


RINO Zuid

nascholing@rinozuid.nl
0858902200
2, Vitruviusweg, Eindhoven, 5624AD