Deze cursus is verlopen

CGT bij cliënten met een negatief zelfbeeld

GCGtCGTnegatief zelfbeeld

Versterking van het Zelfbeeld Veel cliënten, zowel in de eerste als in de tweede lijn kampen met problemen van een negatief zelfbeeld. Zij voelen zich de mindere, vinden zichzelf dom of onbenullig of hebben het gevoel er niet bij te horen. Niet dat ze daar vierentwintig uur per dag mee bezig zijn, maar het achterliggende zelfschema steekt bij allerlei gewone dagelijkse gebeurtenissen opeens de kop op. Dat leidt tot negatieve emoties...

570
12-18 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 570
Inclusief : Lunches

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
12 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
12 Punten
VGCt
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
12 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
12 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts (POH)
12 Punten
LV POH-GGZ
Omschrijving


Een negatief zelfbeeld maakt kwetsbaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel stoornissen, zoals angst- en stemmingsstoornissen, eetstoornissen en persoonlijkheidsproblematiek, samengaan met een negatief zelfbeeld en dat het negatieve zelfbeeld de behandeling van die stoornissen nogal eens ondermijnt. Bij de behandeling van deze stoornissen is het verstevigen van het zelfbeeld een nuttige en soms noodzakelijke aanvulling.


In deze cursus leert men zelfbeeldproblematiek en het bijbehorende voorkeursgedrag te herkennen en verschillende cognitieve interventies toe te passen. Ook leert men een behandelplan op te stellen dat gedragsverandering stimuleert.


toelichting

Veel cliënten, zowel in de eerste als in de tweede lijn kampen met problemen van een negatief zelfbeeld. Zij voelen zich de mindere, vinden zichzelf dom of onbenullig of hebben het gevoel er niet bij te horen. Niet dat ze daar vierentwintig uur per dag mee bezig zijn, maar het achterliggende zelfschema steekt bij allerlei gewone dagelijkse gebeurtenissen opeens de kop op. Dat leidt tot negatieve emoties zoals verdriet en angst. Mensen met een negatief zelfbeeld ontwikkelen strategieën om niet met dat nare negatieve gevoel over zichzelf geconfronteerd te worden. Ze blijven op de achtergrond, nemen weinig initiatieven op het gebied van relaties, studie en werk. Het omgekeerde komt ook voor: hard werken en perfectionisme als overlevingsstrategie.

RINO Amsterdam

info@rino.nl
5, Leidseplein, AMSTERDAM, 1017PR