This course is expired

Slaap en bewegen: onlosmakelijk met elkaar verbonden

Slapen toegevoegd als belangdrijk onderdeel in het nastreven van optimale fysieke fitheid in de nieuwe 24-uurs beweegrichtlijn
fysiotherapeutkinderfysiotherapeutoefentherapeutgedragstherapeutergotherapeut24-uurs beweegrichtlijnontwikkelingsachterstandchronische aandoeningSOLK klachtensignaleren en behandelenbi-directionale relatie tussen bewegen en slapen

In dit webinar geeft Sigrid Pillen, kinderneuroloog/somnoloog u inzicht in de complexe bi-directionele relatie tussen bewegen en slapen. Daarnaast leert u wat u als therapeut kan bijdragen in het signaleren en behandelen van slaapproblemen en hoe u kind en ouders goede evidence based adviezen kunt geven om de slaap te verbeteren.

49
In Request
Online
Webinar
Webinar

Prices

Regular € 49

Professions

Cognitief gedragstherapeut
Accreditation in request
VGCt
Ergotherapeut
Accreditation in request
EN
Fysiotherapeut
Accreditation in request
KNGF, KRF
Gedragstherapeut
Accreditation in request
VGCt
Description

Accreditatie

Kijk voor de meest actuele èn volledige informatie betreffende de accreditatie van deze bijeenkomst op: https://www.scem.nl/agenda. De informatie op onze website is te allen tijde leidend.


24-uur beweegrichtlijn

In de nieuwe 24-uurs beweegrichtlijn is recent slapen toegevoegd als belangrijk onderdeel in het nastreven van optimale fysieke fitheid. En dat is niet verwonderlijk: goed slapen is essentieel voor groei en herstel, en voor de ontwikkeling. Juist de kinderen voor wie goed slapen extra belangrijk is, zoals kinderen met een ontwikkelingsachterstand, chronische aandoeningen of SOLK klachten, hebben meer slaapproblemen.


Slapen kent een sterke relatie met bewegen: voldoende bewegen overdag leidt tot betere slaap, maar fysieke inspanning te laat op de dag kan het slapen juist verslechteren. Omgekeerd kan beter slapen er ook toe leiden dat er meer energie overdag is om een fysiotherapeutisch programma tot een goed einde te brengen.


Inhoud / docent

In dit webinar geeft Sigrid Pillen, kinderneuroloog/somnoloog u inzicht in de complexe bi-directionele relatie tussen bewegen en slapen. Daarnaast leert u wat u als therapeut kan bijdragen in het signaleren en behandelen van slaapproblemen en hoe u kind en ouders goede evidence based adviezen kunt geven om de slaap te verbeteren.


Korting deelname verdiepende sessie

P.S. Op 26 januari geeft Sigrid Pillen een verdiepende sessie in Kasteel Groeneveld Baarn waarin u interactief aan de slag gaat met veelvoorkomende slaapproblemen bij kinderen en jongeren, kijkt naar achterliggende oorzaken en uw rol in de behandeling.


Bij deelname aan dit webinar ontvangt u € 10 korting op het inschrijfgeld van de verdiepende sessie op 26 januari


Doelgroep

(Kinder)fysiotherapeuten, oefentherapeuten, gedragstherapeuten en ergotherapeuten

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
21, Kerkstraat, Tricht, 4196AA