This course is expired

Behandeling van PTSS met Exposure en EMDR bij PSYTREC

PTSSEMDRpsytrecExposure

4-daagse nascholingscursus cognitieve gedragstherapie / EMDR: Intensieve Behandeling PTSS met (Imaginaire) Exposure en EMDR (inclusief 2 stagedagen bij PSYTREC)

1195
In Request
Webinar
Physical course - series

Prices

Regular € 1195
Includes : lunch en literatuur

Professions

Cognitief gedragstherapeut
Accreditation in request
VGCt
Gedragstherapeut
Accreditation in request
VGCt
Gezondheidszorgpsycholoog
Accreditation in request
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
Accreditation in request
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
Accreditation in request
FGzPt
Description

In deze 4-daagse opleiding leer je alles over het toepassen van exposure en EMDR therapie bij posttraumatische stressstoornis (PTSS). Op dag 1 komen imaginaire exposure, exposure in vivo, EMDR en combinaties daarvan aan bod. Je leert de nieuwste inzichten in het toepassen van deze therapievormen, de theoretische achtergronden, de rationale achter de behandeling, het opstellen van een therapieplan en het opstellen van casusconceptualisaties (welk type trauma’s eerst?).


Op dag 4 gaan we verder in het omgaan met patiënten met ernstige (‘complexe’) PTSS, co-morbiditeit (o.a. psychose, conversiestoornis) en angstregulatie. Tijdens de stagedagen bij PSYTREC – tussen dag 1 en 4 -, loop je mee met behandelaren en ben je observant bij hun behandelsessies en het multidisciplinair overleg.


Op deze manier krijg je veel voorbeelden van hoe te handelen bij PTSS. Op het einde van de opleiding weet je hoe je de exposure in combinatie met EMDR bij volwassen PTSS-patiënten kunt uitvoeren.

Forta Opleidingen

info@fortaopleidingen.nl
25, Kruisplein, F, Rotterdam, 3014DB