Emotionele ontwikkeling en welbevinden: Diagnostiek (SEO-V en SEO-R²) en interventies
Werk jij met mensen die zorg en behandeling ontvangen binnen de (verstandelijke) gehandicaptenzorg of ggz, of die op het (speciaal) onderwijs zitten? In deze cursus leer je hoe je de SEO (Schaal voor Emotionele Ontwikkeling, V (verkort) en R² (revised)) kunt toepassen, interpreteren en vertalen naar de praktijk. Ook de theorie en kennis over emotionele ontwikkeling komen aan bod. De cursus wordt afgesloten met een train-de-trainersdag.
Prijzen
Datum en locatie
Beroepen
Sprekers
Ester de Bruijn
Docent
Ester de Bruijn werkt sinds 1999 als orthopedagoog in Amsterdam bij Cordaan. Daarnaast heeft zij een eigen praktijk voor supervisie, coaching en training.
Wilma Mathurin MSc
Docent
Wilma Mathurin is als Gz-psycholoog werkzaam binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg en de SGGZ. Zij is afgestudeerd als orthopedagoog en psycholoog. Tevens is zij in het bezit van een aantekening seksuologie NVVS. Aandachtsgebieden in haar werk zijn (L)VB, ASS, genderdysforie, emotionele ontwikkeling, gehechtheid en vraagstukken rond de seksuele gezondheid. Zij is medeoprichter en contactpersoon van de Special Interest Group autismespectrumstoornissen en seksualiteit (NVVS).
drs. Angelique Peters
Docent
Angelique Peters is als orthopedagoog-generalist werkzaam bij Reinier van Arkel in Vught en als consulent verbonden aan het CCE. Tevens is zij systeemtherapeut (i.o.).
drs. Jolanda Vonk
Docent
Jolanda Vonk is als orthopedagoog-generalist /GZ-psycholoog en seksuoloog werkzaam bij ORO in Helmond en als consulent verbonden aan het CCE. Daarnaast is zij zelfstandig supervisor ( GZ, OG, NIP, NVO en LVSC). Zij is vanaf de oprichting betrokken bij het Landelijk Netwerk Emotionele Ontwikkeling (LNEO) en als deelnemer verbonden aan het Network of Europeans on Emotional Development (NEED).
In deze cursus wordt de emotionele ontwikkeling ingebed in de integratieve diagnostiek en beeldvorming. Het gaat zowel om kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die emotionele kwetsbaarheid ervaren en gebaat zijn bij afgestemde ondersteuning zodat er geen sprake is van over- of onderschatting op draag- en veerkracht. Deze scholing is van toepassing voor mensen die zorg en behandeling ontvangen binnen de ggz, binnen een forensisch kader, als wel binnen de zorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking en (Speciaal) Onderwijs. De instrumenten die worden behandeld in de cursus zijn de SEO (Schaal voor Emotionele Ontwikkeling) – V (verkort) en – R² (revised).
Deze scholing is ontwikkeld in samenspraak met de Universiteit en Hogeschool van Gent.