Deze cursus is verlopen

Basis Chirurgische Vaardigheden voor AIOS en physician assistants

Chirurgiechirurgische vaardighedenchirurgische basiszorgoperatiekamer

In de cursus ‘Basis Chirurgische vaardigheden’ leren we je de laatste theoretische kennis en praktische skills om op een veilige manier de chirurgische basiszorg te kunnen leveren.

625
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 625
Inclusief : Lunch

Beroepen

Anesthesioloog
Accreditation in aanvraag
ABAN
Arts
Accreditation in aanvraag
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
Accreditation in aanvraag
ABAN

Competenties

Medische handelen 50 %
Kennis en wetenschap 50 %

Programma

Omschrijving

In de cursus ‘Basis Chirurgische vaardigheden’ leren we je de laatste theoretische kennis en praktische skills om op een veilige manier de chirurgische basiszorg te kunnen leveren. Onze docenten zijn chirurgen, OK medewerkers, physician assistants en gipsmeesters en kunnen dus uit eigen kunde en ervaring putten.


Deel I zal bestaan uit veiligheid, communicatie op de OK en steriliteit.


In deel II wordt uitgebreid ingegaan op hechtmaterialen en diverse hechttechnieken. Tevens wordt ook besproken welke materialen je nodig hebt op de behandelkamer en wat voor incisie gewenst is. Vervolgens krijg je een uitgebreid overzicht van het chirurgisch instrumentarium.


In het laatste gedeelte, het praktijkdeel, wordt er in groepjes van twee geoefend op modellen. Al het materiaal is hiervoor aanwezig. De theoretische kennis kan nu in de praktijk gebracht worden. De nadruk ligt op hechttechnieken en hoe je veilig en efficiënt een afwijking verwijdert. Er is veel ruimte voor persoonlijke interactie. Aansluitend zal door een professional onderwijs worden gegeven hoe je adequaat gips kan aanleggen bij een pols- of enkelfractuur.


Onze cursus wordt gegeven in een groep van maximaal 14 cursisten. Dit creëert een leeromgeving waar er veel interactie ontstaat tussen cursisten en docent. Na afloop van de cursus wordt het certificaat naar u gemaild.

Stichting Medische Opleidingen

De huidige medische zorg vraagt steeds meer om focus en specialisatie. Stichting Medische Opleidingen Nederland heeft tot doel om artsen, medisch specialisten, huisartsen, flebologen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, verpleegkundigen, doktersassistenten en lifestylecoaches één of meerdaagse scholing aan te bieden in kleine klassen zodat er een optimale leeromgeving ontstaat. Al onze docenten zijn professionals in het vakgebied wat zij doceren
info@medischeopleidingen.nl
0613097844