Instituties, wetten & spelers

On demand e-learning
wetteninstitutieszorgstelselpolitiekpolitieke actualiteitenzorginstituutwet- en regelgevingregelgevingontwikkelingenontwikkelingen in de zorg

Wordt de zorg die is uitgesteld door corona allemaal gewoon betaald? Als de corona bezetting in de zorg afneemt, moet de uitgestelde zorg weer worden opgepakt. Wie pakt de rekening op en wat ís de rol en de taakopvatting van de zorgverzekeraars eigenlijk? In deze korte e-learning leer je alles over de publieke waarden en de wetten waar het zorgstelsel op gestoeld is en de belangrijkste taken van toezichthouders in de zorg. Verder gaan we dieper in op wat de rol van de zorgverzekeraar precies is, hoe de zorg gefinancierd wordt, waarom er schotten in de zorg zijn en hoe ze werken. Wie het zorgstelsel goed kent, kan problemen in de organisatie van zorg beter begrijpen en beter samenwerken en doorverwijzen naar andere zorgverleners. Zo ben jij na het afronden van deze korte e-module gegeven door experts in het Nederlandse zorgstelsel helemaal op de hoogte en ontvang je een bewijs van deelname.

49
1.5 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
E-learning

Prijzen

Regulier € 49
Exclusief : BTW

Beroepen

Anesthesioloog
1.5 Punten
ABAN
Arts
1.5 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
1.5 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
1.5 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
1.5 Punten
ABAN

Competenties

Kennis en wetenschap 30 %
Maatschappelijk handelen en preventie 30 %
Organisatie en financiering 40 %

Sprekers

Michiel Verkoulen

Econoom en adviseur in de zorg bij Zorgvuldig Advies
Michiel Verkoulen is econoom en adviseur in de zorg bij Zorgvuldig Advies. Michiel adviseert ministeries, publieke instituten, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, farmaceuten, patiëntenorganisaties en wetenschappelijke verenigingen van medici. Hij geeft daarnaast trainingen, masterclasses en leergangen aan verpleegkundigen, huisartsen, medisch specialisten, apothekers en managers in de zorg. Michiel heeft goed zicht op de belangentegenstellingen in de zorg, de werking van het zorgstelsel en de politieke afwegingen in de zorg. Michiel treedt regelmatig op in de media als expert in het zorgstelsel; bijvoorbeeld bij BNR, bij RTL Nieuws, in Zorgvisie, op NU.nl en in De Volkskrant. Voorheen werkte Michiel onder meer bij de Autoriteit Consument & Markt, bij de Nederlandse Zorgautoriteit en in Londen bij de toezichthouder op het Britse zorgstelsel. Michiel is actief lid van D66.
Omschrijving

Inhoud van de e-learning:

  • Het stelsel van zorg- en welzijn met bijbehorende wet- en regelgeving.
  • De toezichthouders en andere belangrijke partijen in de zorg. Wat zijn de rollen van de NZa, IGJ, ACM, Zorginstituut Nederland, zorgverzekeraars, etc.
  • Hoe verhouden partijen zich tot elkaar én tot de zorgprofessionals?

Deze online reeks is gericht op artsen (in opleiding), huisartsen, paramedici, verpleegkundigen en iedereen met een interesse in de politiek en het zorgbeleid.



Elevate Health

info@elevatehealth.eu
203, Newtonlaan, Utrecht, 3584BH