Gezondheidsrecht voor zorgprofessionals

Alle ins en outs overzichtelijk, compact en direct toepasbaar in uw praktijk
welzijnmedewerkerszorgmedewerkersgezondheidrecht en gezondheidszorggezondheidsrecht

Tijdens deze driedaagse cursus wordt alle relevante wetgeving besproken, krijgt u tal van handvatten en worden veel praktijkvoorbeelden met u besproken.

5th Mar 2024
1245
15-16 Points
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prices

Regular € 1245
Excludes : BTW

Date and Location

05 Mar 2024
09:30
19 Mar 2024
16:30
Regardz la Vie Utrecht Lange Viestraat, 351
22 May 2024
09:30
05 Jun 2024
16:00
Regardz la Vie Utrecht Lange Viestraat, 351

Professions

Anesthesioloog
15 Points
ABAN
Arts
15 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
15 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
15 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
15 Points
ABAN

Skills

Maatschappelijk handelen en preventie 100 %

Speakers

Carolien van Weering

Advocaat

Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof

Advocaat

Sabine Muntinga

Juridisch adviseur

Simona Tiems

Advocaat

Valéry Daniels

Advocaat

Goals

Na afloop van deze cursus:

Bent u op de hoogte van de belangrijkste patiëntenrechten als informatie en toestemming, medisch dossier, privacy van de patiënt en het medisch beroepsgeheim.
Heeft u een duidelijk beeld van het klacht- en tuchtrecht en weet u precies hoe te handelen wanneer u er zelf mee te maken krijgt.
Weet u om te gaan met de juridische haken en ogen bij de behandeling van wilsonbekwame, psychiatrische of minderjarige patiënten.
Description

De Wet BIG, de WGBO, de Wkkgz, de AVG en de Wzd en Wvggz zijn zomaar een paar voorbeelden van wetten die gelden voor de gezondheidszorg. Als zorgprofessional krijg je tijdens jouw werk met deze en vele andere wetten en regels te maken.

Het is van het grootste belang dat je weet welke wet- en regelgeving er geldt. Maar belangrijker nog: wat ze voor de praktijk betekenen én hoe je er het beste mee om kunt gaan.

Tijdens deze driedaagse cursus wordt alle relevante wetgeving besproken, krijg je tal van handvatten en worden veel praktijkvoorbeelden met je besproken.

Na afloop van deze cursus:

  • Ben je op de hoogte van de belangrijkste patiëntenrechten als informatie en toestemming, medisch dossier, privacy van de patiënt en het medisch beroepsgeheim.
  • Heb je een duidelijk beeld van het klacht- en tuchtrecht en weet je precies hoe te handelen wanneer je er zelf mee te maken krijgt.
  • Weet je om te gaan met de juridische haken en ogen bij de behandeling van wilsonbekwame, psychiatrische of minderjarige patiënten.
  • Verschaft je kennis over het medisch strafrecht en leer je over de vordering van het medisch dossier door politie/OM, aangifte tegen een patiënt en toetsingskader euthanasie.

Hiernaast komen nog vele andere onderwerpen aan bod. Door de beperkte groepsgrootte is er veel ruimte voor discussie en vragen van de individuele deelnemers en kunt je ook jouw eigen casuïstiek inbrengen.

De docenten van deze cursus hebben allen zeer veel juridische ervaring en zijn uitstekend op te hoogte van het reilen en zeilen binnen de gezondheidszorg.

 

Medilex BV

info@medilex.nl
6933887
2, De Dreef, Zeist, 3706BR