Presteren onder druk. The 21 Hour Shift

mentaalpsychologenfysiekuitdagingen

Als acute zorgprofessional sta je bijna dagelijks voor onverwachte uitdagingen. Het ervaren van enige vorm van druk is meestal positief; het houdt je scherp. Maar hoe houd je focus als je uit balans bent? In deze unieke, intensieve training leer je hoe je jouw spoedbrein nog effectiever kunt inzetten om prestatieverlies te voorkomen.

26 sep. 2024
08:00 - 15:30
1375
10-13 Points
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prices

Regular € 1375
Includes : overnachting, lesmateriaal, maaltijden.

Date and Location

26 sep. 2024
08:00
27 sep. 2024
15:30
Rembrandtlaan 1c, 3723BG, Bilthoven
28 nov. 2024
08:00
29 nov. 2024
15:30
Rembrandtlaan 1c, 3723BG, Bilthoven

Professions

Anesthesioloog
10 Points
ABAN
Arts
10 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
10 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
10 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
10 Points
ABAN

Speakers

Peter Bennik

Docent

Ruben Verlangen

Docent

Goals

Na afloop van de training

ben je in staat om de effecten van druk te herkennen bij jezelf en jouw collega;
heb je geleerd hoe je gevoelens van druk kunt reguleren in een klinische setting;
heb je handvatten en beschik je over een regulatiestrategie die je direct kunt toepassen in de praktijk.
Description

Het programma is ingericht als een dienst in het ziekenhuis (The 21 Hour Shift). De training is speciaal ontwikkeld voor acute zorgprofessionals die uit hun comfort zone durven stappen om daarmee hun mentale veerkracht te vergroten.

Inhoud

  • Je komt op verschillende plaatsen en gaat aan de slag op afwijkende tijden. Je weet niet wanneer je kan gaan slapen of wanneer er gelegenheid is om te eten. Je wordt fysiek en mentaal uitgedaagd, persoonlijk en als team. Hoe beoordeel je de situatie? Zie je deze als een bedreiging of kans? Hoe hou je de cognitieve bandbreedte van jouw brein optimaal? De gevoelens van druk die je ervaart zijn voor ons de uitdaging om jou de beste regulatiestrategie aan te reiken.
  • We verwachten dat je open staat voor uitdaging en echt de wil hebt om te leren, zodat je kunt excelleren. Je moet tot het uiterste durven gaan om te ervaren wat hoge druk met je doet. Je wordt hierbij flink uitgedaagd en ook optimaal ondersteund in een prettige sfeer en een veilige leeromgeving.
  • Wat de effecten zijn van druk, hoe je daarmee omgaat en waar je grenzen liggen is voor iedereen anders. Hier houden we rekening mee in de training. Niet-medisch inhoudelijke oefenvormen gebruiken we als metafoor, om deelnemers uit hun eigen context te halen.
  • De begeleiding is in handen van een gespecialiseerd en enthousiast docententeam van acute zorgprofessionals en een psycholoog. Ze zijn didactisch geschoold en hebben veel ervaring in beroepen waarin je moet presteren onder hoge druk.
  • Een groep bestaat uit max. 12 deelnemers. Het programma wordt aangeboden in het METS Center in Bilthoven en deels op locatie.


METS Center

Het METS Center ontwikkelt en faciliteert opleidingen en trainingen om zorgprofessionals in staat te stellen de beste en meest veilige patiëntenzorg te leveren.
d.vanderpuil@metscenter.nl
0307551000
1, Rembrandtlaan, Bilthoven, Bilthoven, 3723BG