Hechtcursus

Wil je echt goed leren hechten?
hechtenhechttechniekenhechtcursusverloskundigenhuisartsenPhysician assistantsverpleegkundig specialistenincisieperineumperineum hechten

Voor de veiligheid van de patiënt is het essentieel dat je vanaf het allereerste begin de juiste chirurgische vaardigheden krijgt aangeleerd. Bij incisies en hechten van wonden staat een goede chirurgische techniek en juist gebruik van het chirurgisch instrumentarium centraal. In de Hechtcursus leren we je de theoretische kennis en praktische vaardigheden om op een veilige en efficiënte manier incisies te maken en te hechten. Onze docenten zijn chirurgen en kunnen uit eigen kunde en ervaring putten.

25 apr. 2024
13:00 - 17:00
550
3.5-4 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 550
Inclusief : Certificaat
Opmerking :All in

Datum en locatie

25 apr. 2024
13:00
17:00
Maaskade 119, 3071NK, Rotterdam

Beroepen

Anesthesioloog
30 Jun 2022
29 Jun 2023
4 Punten
ABAN
Arts
30 Jun 2022
29 Jun 2023
4 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
30 Jun 2022
29 Jun 2023
4 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
30 Jun 2022
29 Jun 2023
4 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
30 Jun 2022
29 Jun 2023
4 Punten
ABAN

Competenties

Medische handelen 50 %
Professionaliteit en kwaliteit 50 %

Sprekers

Mw. drs. T.M. Cijs

Chirurg bij Polikliniek de Blaak
Tanja Cijs studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij startte de opleiding tot chirurg in 2003 bij het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen. De opleiding tot chirurg werd afgerond in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam (2005-2010), waar zij in het laatste jaar van de opleiding specialiseerde in de oncologische chirurgie met als aandachtsgebied longchirurgie, mamma- en hoofd-hals chirurgie. Tanja Cijs is sinds mei 2010 werkzaam als chirurg bij Polikliniek de Blaak.

Doelen

Theoretische kennis verkrijgen van het basis chirurgische instrumentarium en hechtmateriaal en praktijkkennis van incisie- en hechttechnieken.

Programma

Omschrijving

Voor de veiligheid van de patiënt is het essentieel dat je vanaf het allereerste begin de juiste chirurgische vaardigheden krijgt aangeleerd. Bij incisies en hechten van wonden staat een goede chirurgische techniek en juist gebruik van het chirurgisch instrumentarium centraal. We leren je de theoretische kennis en praktische vaardigheden om op een veilige en efficiënte manier incisies te maken en te hechten. Onze docenten zijn chirurgen en kunnen uit eigen kunde en ervaring putten.

Bij deelname van verloskundigen zal ook de anatomie en fysiologie van de bekkenbodem/gynaecologische zone ter sprake gebracht worden en hoe klachten op proctologisch gebied nadien in verband kunnen worden gebracht met insufficiënte hechtmethodes. De docent van deze cursus is een ervaren proctoloog en komt in haar prakrijk regelmatig patiënten tegen bij wie het hechten van het perineum meer aandacht had verdiend.

De cursus wordt gegeven in een groep van maximaal 10 cursisten. Dit creëert een leeromgeving waar er veel interactie ontstaat tussen cursisten en docent. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat via de mail.

Stichting Medische Opleidingen

De huidige medische zorg vraagt steeds meer om focus en specialisatie. Stichting Medische Opleidingen Nederland heeft tot doel om artsen, medisch specialisten, huisartsen, flebologen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, verpleegkundigen, doktersassistenten en lifestylecoaches één of meerdaagse scholing aan te bieden in kleine klassen zodat er een optimale leeromgeving ontstaat. Al onze docenten zijn professionals in het vakgebied wat zij doceren
info@medischeopleidingen.nl
0613097844