Deze cursus is verlopen

Gratis Webinar COVID-19 - 6 mei 2020 (6)

covid-19covidcoronavirusveilige zorg

Woensdag 6 mei 2020 hebben NHG, LHV en MedischeScholing.nl een webinar georganiseerd over het op een veilige manier hervatten van huisartsenzorg aan niet-corona-patiënten. Daarnaast gaat het over COVID-19 bij kinderen en worden de meest prangende vragen uit het werkveld behandeld. Na de eerdere praktische en organisatorische tips komen NHG en LHV op korte termijn met een leidraad voor het veilig hervatten van zorg aan niet-corona-patiënten, met name gericht op het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Tijdens het webinar wordt dit thema uitgelicht. Prof. Dr. Andreas Voss heeft hier met een heel team onderzoek naar gedaan. Op basis van de uitkomsten heeft hij een richtlijn opgesteld voor het gebruik van PBM bij specialisten in het ziekenhuis. Voor huisartsen is dit uiteraard relevant aangezien zij dezelfde mondmaskers gebruiken en ook voldoende beschermd moeten zijn tijdens het werk. De scholen gaan weer open. Wat betekent dit voor de verspreiding van COVID-19 en hoe manifesteert het klinisch beeld zich bij kinderen van verschillende leeftijden? Mogen kinderen met COPD of diabetes naar school? En wat doet u als huisarts als ouders om een geneeskundige verklaring vragen voor hun schoolgaande kinderen?

Gratis
1 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Anesthesioloog
06 May 2020
10 May 2022
1 Punten
ABAN
Apothekersassistent
06 May 2020
10 May 2022
1 Punten
KABIZ
Arts
06 May 2020
10 May 2022
1 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
06 May 2020
10 May 2022
1 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
06 May 2020
10 May 2022
1 Punten
ABAN

Competenties

Medische handelen 30 %
Kennis en wetenschap 40 %
Maatschappelijk handelen en preventie 30 %
Omschrijving

Let op: dit webinar is niet meer geaccrediteerd, het is dus niet meer mogelijk om accreditatiepunten te ontvangen voor dit webinar.


Woensdag 6 mei 2020 hebben NHG, LHV en MedischeScholing.nl een webinar georganiseerd over het op een veilige manier hervatten van huisartsenzorg aan niet-corona-patiënten. Daarnaast gaat het over COVID-19 bij kinderen en worden de meest prangende vragen uit het werkveld behandeld.

Het webinar is onderdeel van een reeks die op initiatief van MedischeScholing.nl, LHV en NHG is ontwikkeld. Vanwege de grote behoefte aan actuele informatie over COVID-19 bij huisartsen is, in samenwerking met InEen, Huisarts van de Toekomst en VPH, besloten om voorlopig vervolg aan de webinars te geven.

Alle webinars zijn gratis en geaccrediteerd voor alle artsen, physician assistants, praktijkondersteuners, doktersassistenten en praktijkmanagers. De webinars zijn live te volgen, maar ook terug te kijken waar en wanneer het u uitkomt via corona.medischescholing.nl.

Met behulp van uw BIG-nummer registreert u zich bij MedischeScholing.nl. Heeft u geen BIG-nummer maar bent u wel zorgverlener? Vul dan bij uw aanmelding via MedischeScholing.nl uw functie en registratienummer in om toegang te krijgen.

Om zo goed mogelijk te monitoren wat er speelt in de praktijk tijdens de coronacrisis, wordt er gewerkt met een vragensysteem. Dit is niet alleen voor het webinar, maar ook voor de beleidsmakers noodzakelijk om snel in te kunnen spelen op vragen uit het werkveld.

Programma

Thema's:

  • Thema 1: Organiseren van niet-coronazorg
  • Thema 2: De scholen gaan weer beginnen: kinderen en COVID-19
  • Thema 3: Prangende vragen uit het werkveld


MedischeScholing