Deze cursus is verlopen

Licht verstandelijk beperkt (LVB)

‘Gedoe’ in het leven én in uw spreekkamer
huisartsenhuisartsenpraktijkgespecialiseerd verpleegkundigeverpleegkundigezorgverlenersLVBcommunicatie

Leer LVB te herkennen en er rekening mee te houden om goede en vooral passende zorg te kunnen bieden

39
1.5-2 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 39

Beroepen

Anesthesioloog
2 Punten
ABAN
Arts
2 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
2 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
2 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
2 Punten
ABAN
Omschrijving

Accreditatie

Kijk voor de meest actuele èn volledige informatie betreffende de accreditatie van deze bijeenkomst op: https://www.scem.nl/agenda. De informatie op onze website is te allen tijde leidend.


Programma

Niet iedereen is een Einstein. Meer dan twee miljoen mensen in Nederland hebben een IQ onder de 85. Deze groep komt u dus ook tegen in uw spreekkamer, vaker dan u denkt waarschijnlijk. Door de beperking in cognitieve ontwikkeling en adaptief vermogen hebben mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) eigenlijk gewoon wat minder probleemoplossend vermogen dan gemiddeld. Daardoor zie je bij deze groep bovengemiddeld veel ‘gedoe’. Dat ‘gedoe’ veroorzaakt weer extra stress, waardoor hun probleemoplossend vermogen nóg verder vermindert. Maar meestal zie je niet aan de buitenkant dat iemand een licht verstandelijke beperking heeft. Bovendien kunnen ze juist mondig overkomen en lijken te begrijpen wat u zegt. Vaak is dit schijn, ze hebben wel degelijk moeite om anderen te begrijpen, maar hebben aangeleerd dit te verbergen. In het contact met zorgverleners leidt dit tot complicaties bij het beantwoorden van uw vragen, het begrijpen van de diagnose, het volgen van de behandeling enz. Ze reageren agressief of komen afspraken niet na, waardoor ook bij u als zorgverlener stress ontstaat.


Spreker

Michiel Vermaak heeft als Arts voor Verstandelijk Gehandicapten en Straatdokter veel ervaring met mensen die net wat minder probleemoplossend vermogen hebben. Tijdens dit webinar leert Michiel u hoe u deze groep beter kunt herkennen. Ook geeft hij handvatten en tips voor een betere communicatie. Want het herkennen van en rekening houden met LVB is essentieel om goede en vooral passende zorg te kunnen bieden.


Doelgroep

Voor alle zorgverleners (u komt immers allemaal in contact met LVB-ers)

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH