Deze cursus is verlopen

Activeren van grote groepen

activerengrote groepen

Omdat leren een werkwoord is, is de grootste uitdaging in het onderwijs het activeren van studenten. Om dat beter te laten lukken kijken we in deze cursus op een innovatieve manier naar activeren. Met specifieke theatervaardigheden kun je jouw studenten beter en energieker aan het werk krijgen. Daarnaast leer je technieken uit de vertelkunst die ervoor zorgen dat studenten ook actief worden als ze niets doen.

19th Mar 2024
09:00 - 12:30
Op aanvraag
9 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Op aanvraag

Datum en locatie

19 Mar 2024
09:00
16 Apr 2024
12:30
Amsterdam UMC, locatie VUmc Amsterdam De Boelelaan, 1117

Beroepen

Anesthesioloog
9 Punten
ABAN
Arts
9 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
9 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
9 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
9 Punten
ABAN

Sprekers

Gijs Meeusen

Docent/ trainer

Doelen

Aan het einde van de cursus:

kun je kleine en grote groepen studenten beter en enthousiaster aan het werk zetten door het proces effectiever te begeleiden met technieken uit het theater.
kun je jouw studenten nieuwsgierig maken met spanningsbogen en ze extra activeren door beeldender te vertellen.
kun je jouw leerdoelen zo analyseren dat duidelijk wordt welke specifieke problemen studenten hebben met een bepaald leerdoel.
kun je minder doelgerichte oefeningen in jouw onderwijs veranderen in doelgerichtere enthousiasmerende oefeningen met ideeën uit sport en spel.
heb je feedback gehad op het gebruik van theatervaardigheden in jouw presentatie.
Omschrijving

Met ideeën uit sport en spel leer je oefeningen te ontwerpen die vanwege hun vormgeving activerender en motiverender zijn dan gewone opdrachten. Om die aan te laten sluiten bij de leerbehoeften van de student leer je ook nieuwe manieren om leerdoelen te analyseren waarmee je beter in staat zult zijn om leerproblemen te duiden en op te lossen. 


De cursus bouwt voort op de cursus Onderwijs en de techniek van het theater (voorheen cursus Theatervaardigheden), een cursus waarin je leert je eigen houding, stem en taalgebruik te optimaliseren voor colleges. Vanwege het grote succes is de cursus 'Onderwijs en de techniek van het theater' vast in ons aanbod opgenomen. Het is aan te bevelen deze cursus te volgen alvorens te starten met Activeren van grote groepen, maar dit is geen vereiste.

Amsterdam UMC locatie VUmc / Amstel- VUmcAcademie