This course is expired

Training Positieve Gezondheid & gesprekken voeren

communicerenpositieve gezondheidcommunicatie binnen teampositieve supervisie en intervisie

In zorg, welzijn en onderwijs wordt steeds vaker gewerkt vanuit Positieve Gezondheid. En ook werkgevers merken steeds meer dat het waarde heeft om ‘het andere gesprek’ te voeren met medewerkers. Het werkconcept van Positieve Gezondheid houdt in dat je anders kijkt naar ‘of het goed gaat met iemand’.

15 mei 2024
695
11-14 Points
Nascholing
Physical course - series

Prices

Regular € 695
Includes : Koffie, thee, lunch en werkmaterialen tijdens de cursusdagen.

Date and Location

15 mei 2024
09:30
26 jun. 2024
12:30
Online
29 mei 2024
09:30
03 jul. 2024
16:30
Barchman Wuytierslaan 10, 3818LH, Amersfoort

Professions

Anesthesioloog
11 Points
ABAN
Arts
11 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
11 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
11 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
11 Points
ABAN

Goals

Na het volgen van deze training:

Kan je de essentie van het werken met Positieve Gezondheid helder beschrijven en aangeven hoe je dit in je werk vormgeeft.
Heb je meerdere malen gereflecteerd op je eigen Positieve Gezondheid en kan je beschrijven wat jouw opbrengst daarvan is.
Kan je inschatten op welk moment en hoe het gesprek vanuit Positieve Gezondheid het beste past voor de ander.
Ben je je bewust van het belang van goed luisteren en kijken naar de ander en ben je bereid om een open en onbevooroordeelde houding bij jezelf te blijven oefenen.
Pas je Positieve Gezondheid toe in jouw gedrag door je te verdiepen in het perspectief van de ander, ruimte te geven, de tijd te nemen en niet te sturen op bepaalde oplossingen.
Kan je voor jezelf een passende werkwijze toepassen om mensen te laten ontdekken welke haalbare stappen ze kunnen zetten om hun Positieve Gezondheid te behouden of versterken.
Heb je gereflecteerd op je eigen vermogen om mensen regie te laten nemen over hun eigen ontwikkelproces en heb je gericht geoefend om dit vermogen te vergroten.
Kan je vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid samenwerken met partners binnen en buiten de organisatie.
Weet je waar je informatie en inspiratie kunt vinden over het toepassen van Positieve Gezondheid.
Description

In zorg, welzijn en onderwijs wordt steeds vaker gewerkt vanuit Positieve Gezondheid. En ook werkgevers merken steeds meer dat het waarde heeft om ‘het andere gesprek’ te voeren met medewerkers. Het werkconcept van Positieve Gezondheid houdt in dat je anders kijkt naar ‘of het goed gaat met iemand’. Er zijn drie elementen in de werkwijze:

  1. Je gaat met mensen verkennen wat belangrijk voor ze is.
  2. Je kijkt of er (verander)wensen zijn.
  3. Je coacht ze om te komen tot concrete, haalbare stappen richting hun doel.


De training Positieve Gezondheid & Gesprekken voeren volg je wanneer je Positieve Gezondheid als uitgangspunt wilt nemen in het voeren van gesprekken in je werk.

Dit kan bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidszorg, welzijn of de werkgeverssetting. Ben jij praktijkondersteuner in de huisartspraktijk? Werk je als EVV? Of misschien als wmo-consulent bij de gemeente? Of ben je leidinggevende van een team in een organisatie? Dan is dit de trainingsvariant die goed aansluit bij jouw werk.


Wat leer je in deze training? 

In deze training leer je de essentie van het werken met Positieve Gezondheid.Je vertaalt deze in persoonsgerichte gesprekken. Hierin leer je jouw cliënten, patiënten of klanten met een brede blik naar binnen te kijken.Zo kunnen ze hun wensen vertalen in stappen die ze zelf willen zetten.Visiom Academie

info@visiom.nl
0337850591
10, Barchman Wuytierslaan, Amersfoort, 3818LH