This course is expired

Individuele Doktors

LEERGANG PERSOONLIJK LEIDERSCHAP
medisch leiderschapleiderschapPersoonlijk leiderschapmanager

Deze leergang is speciaal ontwikkeld voor dokters die weer oprecht werkplezier willen ervaren.

6250
40 Points
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prices

Regular € 6250
Includes : Drie overnachtingen, alle maaltijden, een variëteit aan koffie en thee, water, fruit en lekkere tussendoortjes

Professions

Anesthesioloog
40 Points
ABAN
Arts
40 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
40 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
40 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
40 Points
ABAN
Description

Dokters zijn hoog en ook smal opgeleid. Je leert veel en ook veel niet. Deze leergang is speciaal ontwikkeld voor dokters die weer oprecht werkplezier willen ervaren. Want veel en efficiënt produceren én ook nog voldoen aan alle hoge verwachtingen in een complexe omgeving vraagt veel van een mens. Dus als jij jezelf weleens afvraagt hoe je een gezonde balans tussen werk en privé vindt? Hoe je jezelf minder laat raken door problemen in de organisatie? Hoe je je rol als manager of vakgroepleider optimaal invult? Of je nog wel op de juiste plek zit of het juiste werk doet? Of simpelweg hoe je gelukkiger wordt in je werk? Dan is deze leergang voor het verstevigen van je persoonlijke en professionele performance, energieniveau en werkgeluk voor jou.


Aanpak

Omdat echte verandering áltijd bij jezelf begint, werken we van binnen naar buiten. Van bewustwording naar handelen. In een kleine groep artsen doorloop je met een vaste leergangcoach een hoogstpersoonlijk en dynamisch programma. Van actief en creatief, confronterend en uitdagend tot ontspannend en reflectief. Vier verschillende gastdocenten houden je, op geheel eigen wijze, een impactvolle spiegel voor. We beginnen met een intakegesprek waarin duidelijk wordt wat er bij je speelt, wat je komt halen en welk resultaat je wilt bereiken. Dan ontvang je een voorbereidende biografische opdracht. Vervolgens doorloop je in een groep gelijkgestemde dokters de volgende blokken.


Spiegels

Iedere deelnemer heeft individuele vragen om aan te werken. Daarnaast is er sprake van een groepsproces, net als op je werk. Dat maakt dat je in een uiterst realistische leersituatie terechtkomt. Wat je in je dagelijkse werk moeilijk vindt, zal je ook in de leergroep tegenkomen en lastig vinden. Wat je bij je collega’s oproept, roep je ook bij de andere groepsleden op. In deze groep word je je dus heel snel bewust van het effect dat jouw houding en gedrag heeft op anderen. En op jezelf.

Je krijgt daardoor niet alleen van de leergangcoach en de vier gastdocenten, maar ook van de andere deelnemers een spiegel voorgehouden. Dat gebeurt op een veilige en vertrouwde manier, wat het leren in een groep uiterst effectief maakt. Daarnaast is het heel prettig om in een groep gelijkgestemden te verkeren met wie je ervaringen uitwisselt en samen optrekt. Het is bemoedigend om te merken dat je niet de enige dokter bent die worstelt met een persoonlijk vraagstuk en die op zoek is naar meer (werk)geluk.

Soms denkt iemand dat je leiding moet geven aan anderen om aan persoonlijk leiderschap te werken. Dat is niet het geval. Persoonlijk leiderschap gaat in eerste instantie over leiding geven aan jezelf. Pas als je dat kunt, is leidinggeven aan anderen een reële mogelijkheid.
De Hele Dokter | Hoogstpersoonlijke opleidingen voor artsen

dickhoutman@deheledokter.nl
51, Hoogstraat, Weesp, 1381VV