Deze cursus is verlopen

Crew Resource Management (CRM)

CRMveiligheidcommunicatiecrew resource management

Crew Resource Management (CRM) is een veiligheidstraining voor multidisciplinaire teams in de medische sector. In de medische sector hebben wij te maken met acute situaties waarbij er helaas fouten gemaakt worden door verkeerde communicatie en falende samenwerking. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 7 van de 10 medische fouten met fatale afloop een gevolg zijn van verkeerde communicatie. Medische fouten door...

395
6-7 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 395
Inclusief : koffie, thee en frisdranken, luxe lunch,cursusmateriaal en een certificaat van EMSchool.

Beroepen

Anesthesioloog
6 Punten
ABAN
Arts
6 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
6 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
6 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
6 Punten
ABAN
Omschrijving

Communiceren in teamverband

Crew Resource Management (CRM) is een veiligheidstraining voor multidisciplinaire teams in de medische sector.

In de medische sector hebben wij te maken met acute situaties waarbij er helaas fouten gemaakt worden door verkeerde communicatie en falende samenwerking. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 7 van de 10 medische fouten met fatale afloop een gevolg zijn van verkeerde communicatie. Medische fouten door communicatieproblemen wilt iedereen toch voorkomen?

De term Crew Resource Management (CRM) is afkomstig uit de luchtvaart. Goede communicatie en samenwerking in de cockpit moet incidenten in de luchtvaart voorkomen. Het is een management systeem dat optimaal gebruik maakt van alle beschikbare bronnen; materiaal, procedures en mensen om veiligheid te bevorderen en efficiëntie te verhogen. CRM voorziet in communicatie handvatten, het bewust maken van een situatie, probleem oplossend denken en het werken in teamverband door onder andere gebruik te maken van ‘closed loop’ communicatie.

De zorgsector dient hier regelmatig op te trainen en te toetsen. De training en de toetsing van multidisciplinaire zorgteams in gesimuleerde spoedsituaties maakt het mogelijk om niet alleen kritisch te zijn op de klinische kennis en vaardigheden, maar ook op de communicatie en samenwerking. Bij de CRM cursus zorgen de instructeurs dat de niet-technische vaardigheden (non-technical skills) zoals communicatie, besluitvorming en leidinggeven worden verbeterd.

Deze cursus wordt via een open training aangeboden maar kan ook InCompany aangevraagd worden.


Aantal accredatiepunten onder voorbehoud


Programma

09.00 – 17.00 uur

De cursus duurt 1 dag.

Rond het middaguur wordt er voor de cursisten een lunch verzorgd met soep, luxe broodjes, warme broodjes, zuivel en fruit. Wij beschikken over een modern koffie apparaat met verse koffiebonen voor koffie, cappuccino en overige koffieproducten. En een koelkast met verschillende soorten frisdrank. Deze dranken zijn onbeperkt en de gehele cursusdag beschikbaar voor onze cursisten.


Leerdoelen

  • Het creëren en optimaliseren van de juiste communicatie en samenwerking binnen het medische team door het toepassen van niet-technische vaardigheden.
  • Het aanleren van technieken op het gebied van communicatie, besluitvorming en leidinggeven om daarmee in de toekomst medische fouten te voorkomen.


Emergency Medical School

Emergency Medical School biedt opleidingen aan op het gebied van acute geneeskunde. Wij faciliteren en ontwikkelen cursussen voor medische zorgprofessionals. De opleidingen vinden plaats op onze eigen locatie in Uden of InCompany op uw eigen werkplek. Onze opleidingen richten zich op reanimatie, acute care, instructeurs en EHBO/BHV.
info@emschool.nl
0413265115
2, Loopkantstraat, E, Uden, 5405 NB