Deze cursus is verlopen

Strategie en beleid in de publieke gezondheid – Groep 3

gezondheidszorgbeleidbestuurstrategiemaatschappijvolksgezondheid

De verbinding tussen je eigen werk en de inhoud van het programma staat centraal in deze module.

4110
42 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 4110

Beroepen

Arts beleid en advies KNMG
42 Punten
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
42 Punten
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
42 Punten
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
42 Punten
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
42 Punten
ABSG
Omschrijving

Werk je als beleidsmaker in de publieke gezondheid en wil je leren hoe je in dat complexe veld strategisch opereert? Wil je leren hoe je het krachtenveld analyseert en tot een sterk strategisch beleid komt? Doe dan deze module.


Deze zevendaagse module is een onderdeel van de Master Public Health en van de medische vervolgopleiding Maatschappij en gezondheid (M&G).Je kunt deze module ook volgen als bij- of nascholing.


De nadruk ligt in deze module op het belang van het agenderen van gezondheid door alle betrokken partijen. We besteden aandacht aan de wijze waarop beleid en strategie in de volksgezondheid tot stand komen. Hierbij komen alle aspecten aan de orde. Bijvoorbeeld de noodzaak van een gedegen beleidsanalyse en een analyse van het krachtenveld en de afstemming van onderlinge belangen in dat krachtenveld. Ook is er aandacht voor wie de regie voert over de beleidsvorming en wie verantwoordelijk is voor uitvoering van beleid. Tot slot bespreken we de maatschappelijke kosten-batenanalyse. Daarbij brengen we financiële investeringen en materiële effecten in de verschillende maatschappelijke sectoren in kaart.


De verbinding tussen je eigen werk en de inhoud van het programma staat centraal in deze module. Tijdens de bijeenkomsten oefen je met het toepassen van kennis en vaardigheden op situaties en vragen uit je eigen werkpraktijk. Daarnaast werk je aan een casus uit je eigen werksituatie, waarvoor je een strategisch beleidsplan ontwikkelt dat je in een presentatie uiteenzet.


NSPOH

De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland.
info@nspoh.nl
0308100500
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV