Deze cursus is verlopen

Kinderneurologie 2021

kinderneurologiemitochondriële ziektechronische gedragsveranderingenataxiedystonieneuromusculaire aandoeningen

In dit symposium bespreken we mitochondriële ziekten, acute en chronische gedragsveranderingen, ataxie, dystonie en neuromusculaire aandoeningen op de kinderleeftijd

179 - 239
5 Punten
Online
Webinar
Physical course - single

Prijzen

Variabel € 179 - 239
Opmerking :Prijzen verschillen voor de fysieke versie en de online versie.

Beroepen

Arts beleid en advies KNMG
5 Punten
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
5 Punten
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
5 Punten
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
5 Punten
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
5 Punten
ABSG
Omschrijving

Mitochondriële ziekten, acute en chronische gedragsveranderingen, ataxie, dystonie en neuromusculaire aandoeningen op de kinderleeftijd


Met gepaste trots presenteren wij u alweer het 5e symposium Kinderneurologie. Graag nodigen we u uit samen met ons het eerste lustrum te vieren. Ook dit keer is geluisterd naar uw input en is een gevarieerd en praktisch programma samengesteld.


Jolanda Schieving & Charlotte Haaxma

team Kinderneurologie, Radboudumc 


In het eerste gedeelte staat moeheid centraal, een klacht die u regelmatig tegenkomt en waar veel verschillende oorzaken voor bestaan. We besteden speciaal aandacht aan mitochondriële aandoeningen, een van de mogelijke maar wel zeldzame oorzaken van moeheid bij kinderen waar Charlotte Haaxma veel ervaring mee heeft.


Het programma wordt vervolgd met gedragsproblemen bij kinderen veroorzaakt door o.a. het gebruik van genotsmiddelen en drugs. U krijgt handvatten hoe (lange-termijn)gevolgen van intoxicaties te herkennen en bespreekbaar te maken. Jolien van Campen, kinder- en jeugdpsychiater, sluit af met bijzonder gedrag en vroege ontwikkelingsproblemen, met de nadruk op signalering, verwijzing en diagnostiek. Zij geeft u ook tips voor het begeleiden van kinderen en ouders.


In het laatste blok bespreken we motorische problemen. Jolanda Schieving laat u op interactieve wijze herkennen wanneer er sprake is van de bewegingsstoornissen ataxie en dystonie. Ook hier veel aandacht voor handvatten hoe u deze kinderen kunt begeleiden. Het laatste onderdeel van de dag blijft nog een verrassing. We lichten vast een tipje van de sluier op. Het zal over spierziekten gaan.


Kortom, wederom een dag waar u bij wilt zijn!


Online én op locatie

Voor zover de coronamaatregelen het toestaan, vindt deze bijeenkomst hybride plaats (deels op locatie, deels online). U kunt bij inschrijven uw voorkeur aangeven. Indien op de datum van de bijeenkomst fysiek scholen niet mogelijk is, vindt deze geheel online plaats.

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH