Deze cursus is verlopen

Euthanasie in de dagelijkse praktijk

euthanasieeuthanasie bij dementieeuthanasieprocesexpertisecentrumeuthanasieExpertisecentrum Euthanasieeuthanasie bij psychiatrische ziektenhulp bij zelfdodingpalliatieve zorgpalliatieve levensfasepalliatief-terminale fasepalliatie

Het aantal euthanasieverzoeken in Nederland neemt toe. Toch heeft niet iedere zorgverlener hier regelmatig mee te maken. Hoe gaat een arts om met zo’n indringend verzoek? Wat komt er allemaal bij kijken? En wanneer mag een euthanasieverzoek wel en wanneer niet ingewilligd worden? Dit webinar richt zich op zorgverleners die betrokken zijn bij euthanasie, met name artsen die nog geen of onvoldoende ervaring hebben met deze procedure. We bieden u inzicht en praktijkkennis, zodat u zelf euthanasievragen kunt aannemen, beoordelen en, als dat van toepassing is, uitvoeren. Ook andere zorgverleners die vaak ondersteunend aanwezig zijn bij euthanasie, zoals verpleegkundigen, verzorgenden en praktijkondersteuners, zijn zeer welkom. Het webinar is geaccrediteerd voor ABAN, V&VN, VSR, NAPA, NVvPO, Kabiz, SKGV en NVDA. Dit webinar maakt deel uit van een drieluik webinars over euthanasie. Op 14 februari vindt Euthanasie bij psychiatrische aandoeningen en op 21 februari vindt Euthanasie bij dementie en stapeling van ouderdomsklachten plaats. Ze kunnen afzonderlijk of als geheel gevolgd worden.

49
2 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 49
Opmerking :leden van Nvda, V&VN en NVvPO krijgen korting na registratie op Carend.nl

Beroepen

Anesthesioloog
07 Feb 2024
08 Feb 2024
2 Punten
ABAN
Arts
07 Feb 2024
08 Feb 2024
2 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
07 Feb 2024
08 Feb 2024
2 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
07 Feb 2024
08 Feb 2024
2 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
07 Feb 2024
08 Feb 2024
2 Punten
ABAN

Sprekers

Joyce de Bruin

Arts bij het Expertisecentrum Euthanasie

Ans Duteweert

Verpleegkundige en Consulent Euthanasie

Programma

Omschrijving

Artsen kunnen in bijzondere omstandigheden euthanasie verrichten en hulp bij zelfdoding verlenen. De Euthanasiewet (Wet toetsing levensbeëindiging op verzoek en hulp bij zelfdoding), benoemt de voorwaarden waaronder dit mogelijk is. 

Tijdens dit webinar bespreken we uitvoerig elk beslismoment in het euthanasietraject. We maken gebruik van verschillende leermiddelen om de beslismomenten toe te lichten. Verder komen praktische zaken en formulieren aan bod waarmee een arts te maken krijgt bij een euthanasieverzoek.


Na dit webinar is uw kennis over de wettelijke kaders bij euthanasie helemaal actueel. U heeft voldoende inzicht en praktijkkennis om een euthanasiewens van uw patiënt te onderzoeken en eventueel uit te voeren.


Sprekers zijn Joyce de Bruin en Ans Duteweert, respectievelijk arts en verpleegkundige en consulent euthanasie bij het Expertisecentrum Euthanasie.

Carend

Carend is een jonge organisatie die volledig bestaat uit zorgverleners en wil dat de palliatieve zorg in de spotlights staat. Ons slogan is 'Ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg'. Carend wil de palliatieve zorg bekender maken.