Deze cursus is verlopen

Sociale verloskunde

De ‘blind spots’ in de eerste duizend dagen
verloskundigegynaecoloogkinderartsverpleegkundigejeugdartsjeugdverpleegkundigekraamverzorgendemaatschappelijk werkercliëntvertegenwoordigerbestuurder kraamzorg, JGZ en geboortezorgbeleidsmedewerker GGD en gemeentenO & G verpleegkundige

De vijfde editie van het tweejaarlijks congres van Sociale verloskunde (voorheen Grootstedelijke perinatale geboortezorg) gaat over die onderwerpen waarvoor de doelgroep van de sociale verloskunde toch niet de ondersteuning krijgt die zij nodig heeft. Dit congres belicht deze ‘blind spots’ van de sociale verloskunde. Sprekers zetten de thema’s helder uiteen en gaan in op wat er voor professionals vervolgens te doen is. Op het congres worden bovendien de resultaten en lessen van Moeders van Rotterdam gepresenteerd, in feite het eerste initiatief op het gebied van sociale verloskunde in Nederland. Wie beter wil worden in de ondersteuning van zo diverse doelgroep van kwetsbare zwangere en vrouwen heeft baat bij deze dag.

259
0-5 Punten
Congres
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 259

Beroepen

Arts beleid en advies KNMG
5 Punten
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
5 Punten
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
5 Punten
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
5 Punten
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
5 Punten
ABSG
Omschrijving


De ‘blind spots’ in de eerste duizend dagen

Sociale verloskunde heeft in het afgelopen decennium vaste grond gevonden. De noodzaak om kwetsbare zwangere vrouwen en moeders vanuit geboortezorg én sociaal domein te ondersteunen wordt inmiddels breed gedeeld. Met het programma ‘Kansrijke Start’ is er een landelijk vliegwiel ontstaan voor een rijkdom aan lokale initiatieven.


Maar het kan beter

De vijfde editie van het tweejaarlijks congres van Sociale verloskunde (voorheen Grootstedelijke perinatale geboortezorg) gaat over die onderwerpen waarvoor de doelgroep van de sociale verloskunde toch niet de ondersteuning krijgt die zij nodig heeft:

  • De drempel naar zorg en aandacht is nog steeds te hoog.
  • Specifieke kenmerken van delen van de doelgroep krijgen te weinig aandacht.
  • Professionele samenwerking wordt gehinderd door misverstanden en angstigheden rond privacy.
  • Vaders zijn te vaak een onderbelichte factor.
  • En het ontbreken van bestaanszekerheid betekent dat het voor hulpverleners vaak dweilen met de kraan open is.


Dit congres belicht deze ‘blind spots’ van de sociale verloskunde. Sprekers zetten de thema’s helder uiteen en gaan in op wat er voor professionals vervolgens te doen is.


  • Op het congres worden bovendien de resultaten en lessen van Moeders van Rotterdam gepresenteerd, in feite het eerste initiatief op het gebied van sociale verloskunde in Nederland.


Programmacommissie

• Hanneke de Graaf, Adja Waelput, Eric Steegers, afdeling Verloskunde & Gynaecologie, Erasmus MC

• Piet-Hein Peeters, journalist in gezondheidszorg en sociale domein

• Angela Uijtdewilligen, programmamanager Kansrijke start, Min van VWS

• Anita Seinen, SCEM


Doelgroep

Verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen, O&G-verpleegkundigen, jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, kraamverzorgenden, cliëntvertegenwoordigers, (medisch) maatschappelijk werkers, bestuurders en manager van organisaties in kraamzorg, JGZ en geboortezorg, beleidsmedewerkers GGD en gemeenten


Logo%20Erasmus%20MC.jpg


SHARE, LIKE    

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH