Patiënten met kanker

kankerapotheekmedicatiebehandelingondersteuninggeneesmiddelenhelpenbijwerkingenondersteunenpatientenapothekersassistentenop de hoogte zijn

Ongeveer 1 op de 3 Nederlanders krijgt ooit kanker. De kans dat je in de apotheek te maken krijgt met patiënten die kanker hebben of hebben gehad, is dan ook groot.

30th Nov 2022
19:30 - 22:00
120
4.5 Points
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 120

Date and Location

30 Nov 2022
19:30
22:00
Campanile Delft Delft Kleveringweg, 53

Professions

Apothekersassistent
Date unknown
4.5 Points
SANA
Farmaceutisch Consulent
Date unknown
4.5 Points
SANA
Description

Ongeveer 1 op de 3 Nederlanders krijgt ooit kanker. De kans dat je in de apotheek te maken krijgt met patiënten die kanker hebben of hebben gehad, is dan ook groot. De patiënten ontvangen vaak de medicatie voor hun behandeling tegen kanker via het ziekenhuis. In de openbare apotheek komen zij voor ondersteunende medicatie bij de behandeling en voor hun overige geneesmiddelen.


Om deze patiënten adequaat te kunnen helpen, moet je als apothekersassistent goed op de hoogte zijn van de bijwerkingen van medicatie tegen kanker en van interacties en contra-indicaties.


Daarnaast is kanker een ingrijpende ziekte. Patiënten met kanker hebben vaak een lange ziektegeschiedenis achter de rug. Jij wilt natuurlijk weten waar informatiebehoefte van deze patiënten ligt en hoe jij hen vanuit de apotheek het beste kunt ondersteunen.

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

servicedesk@sbaweb.nl
0306008520
22, Fultonbaan, Nieuwegein, 3439NE