This course is expired

Diabetes - nieuwe denkstappen in de NHG-Standaard’

NHGnhg-standaarddiabetesDiabetes type IIDiabetes type I

Vanaf maart 2022 wordt de cursus ‘Diabetes – nieuwe denkstappen in de NHG Standaard’ georganiseerd.

211.75
Points
Online
Webinar
Physical course - single

Prices

Regular € 211.75

Professions

Apothekersassistent
Date on request
KABIZ
Contactlens specialist
Date on request
KABIZ
Doktersassistent
Date on request
KABIZ
Farmaceutisch Consulent
Date on request
KABIZ
Laborant Klinische NeuroFysiologie
Date on request
KABIZ
Description

Vrijwel zeker tot verrassing van huisartsen en apothekers heeft het NHG samen met de Internistenvereniging de in 2018 nog aangepaste standaard alweer geactualiseerd en deze keer nogal ingrijpend!


Waar het NHG altijd zeer terughoudend was en is met opname van nieuwere geneesmiddelen in het stappenplan voor de huisarts, is nu gekozen voor een prominente plaats voor de nieuwste groep antidiabetica, de SGLT2-remmers. Deze worden nu ingezet bij nieuwe en bestaande type-2-diabeten met een zeer hoog risico op hart- en vaatziekten of met chronische nierschade plus een matig tot sterk verhoogd cardiovasculair risico of met hartfalen samen met een verminderde ejectiefractie. Dus bij een grote groep van de type-2-diabeten!


Welke plaats ze precies hebben gekregen in het stappenplan voor de huisarts leert u in deze cursus. Ook de nieuwe toepassing van GLP1-receptoragonisten komt aan bod.


Medifarm BV

Medifarm B.V. is een medisch en farmaceutisch organisatie- en adviesbureau dat zich al bijna 30 jaar toelegt op de ontwikkeling en uitvoer van geaccrediteerde medisch inhoudelijke nascholingen en activiteiten. Met name apothekers volgen Medifarmcursussen waarin ze nageschoold worden over alle veel voorkomende ziektebeelden in de huisartsenpraktijk. Daarnaast komen ook ziektebeelden aan de orde die de specialist behandelt en waarvan apothekers regelmatig recepten krijgen voor te leveren geneesmiddelen of medische hulpmiddelen.
info@medifarm.nl
0161437337
10, Klaverveld, Bavel, 4854KW