Deze cursus is verlopen

Transmuraal Farmacotherapeutisch Gesprek 2023

Over Antistollingsmedicatie
Farmacotherapiefarmacologiefarmaceutischketenzorgdynamisch

Antistollingsbehandeling heeft een multidisciplinair karakter. Atriumfibrilleren komt, mede door de vergrijzing, steeds vaker voor en wordt zowel in de eerste als tweede lijn behandeld. Hier gaan we verder op in tijdens de cursus.

35
2 Punten
Webinar
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 35
Inclusief : incl. btw
Opmerking :A(N)IOS, apothekers in opleiding, verpleegkundig specialisten en physician assistants: 17,50 euro incl. btw

Beroepen

Apotheker
02 Jan 2023
01 Jan 2024
2 Punten
OA
Apotheker - Openbare Farmacie
02 Jan 2023
01 Jan 2024
2 Punten
OA
Cardioloog
02 Jan 2023
01 Jan 2024
2 Punten
NVVC
Internist
02 Jan 2023
01 Jan 2024
2 Punten
NIV
Klinisch geriater
02 Jan 2023
01 Jan 2024
2 Punten
NVKG
Omschrijving

Van fysiek naar online nascholing

Onze fysieke avond nascholingen worden vanwege COVID-19 omgezet naar live webinars. De sprekers uit uw eigen regio zullen u tijdens een live webinar door middel van casuïstiek - zoals u van ons gewend bent - bijpraten. Uiteraard kunt u gewoon vragen stellen aan de sprekers en mee discussiëren via de chat. Om deel te nemen dient u zich vooraf in te schrijven via onze site. U kunt tijdens het live webinar online inloggen met het door u opgegeven e-mailadres. Hierover ontvangt u na uw inschrijving meer informatie. Had u zich al ingeschreven voor een avond die wordt omgezet naar een live webinar? Dan hoeft u niets te doen, wij zullen u binnenkort verder informeren.


Inhoud

Met de komst van de non vitamine K afhankelijke orale anticoagulantia (NOACs) of direct werkende orale anticoagulantia (DOACs) zijn er verschillende keuzemogelijkheden om een belangrijk behandeldoel van atriumfibrilleren en VTE te bewerkstelligen: het voorkomen van ischemisch herseninfarct enerzijds en terugkeer van diepe veneuze trombose of embolie anderzijds. Dit vergt een goede afstemming tussen de voorschrijvende specialisten, huisartsen, apothekers en patiënten.

Nu er toenemende ervaring in Nederland is in het voorschrijven van de nieuwemiddelen, rijzen ook nieuwe vragen. Wat zijn de afwegingen bij een behandelkeuze? Wat te doen bij bloedingen bij kwetsbare oudere patiënten, die wel een duidelijke indicatie voor antistolling hebben? Moet elke (jonge) patiënt met een eerste veneuze trombose of longembolie levenslang worden behandeld

Gezien het bovenstaande is er ruim voldoende aanleiding om met huisartsen, cardiologen, internisten en apothekers en verpleegkundig specialisten en verpleegkundig experts van de betrokken disciplines in gesprek te gaan en een avond te vullen.

Deze nascholing sluit fraai aan bij het gedachtegoed van het NVVC Connect AF programma en is ter accreditatie aangeboden bij de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie, de Nederlandse Internisten Vereniging, de KNMP, het College voor Accreditatie Huisartsen, het Verpleegkundig Specialisten Register en de NAPA.

Wij hopen van harte op uw deelname aan een van de avonden van het Transmuraal Farmacotherapeutisch Gesprek over Antistollingsmedicatie.



Bureau Prevents

info@bureau-prevents.nl
0624912109
38, Ambachtsheerelaan, Harmelen, 3481GL