Deze cursus is verlopen

Jaarsymposium Cardiologie 2023

Apothekerscardiologiebehandelingdiagnostiek

Na het volgen van deze bijeenkomst hebben deelnemers meer kennis over de belangrijkste richtlijnen (nieuwe- en herziene richtlijnen) en positionpapers die in 2022 uitgekomen zijn op het gebied van cardiologie.

75
5 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 75

Beroepen

Apotheker
23 Mar 2023
22 Mar 2024
5 Punten
ZA
Apotheker - Ziekenhuisapotheker
23 Mar 2023
22 Mar 2024
5 Punten
ZA
Cardioloog
5 Punten
NVVC
Physician Assistant
5 Punten
NVVC

Doelen

Na het volgen van deze bijeenkomst hebben deelnemers meer kennis over de belangrijkste richtlijnen en positionpapers die in 2022 uitgekomen zijn op het gebied van cardiologie.

Programma

Omschrijving

Prof. dr. R. De Boer nodigt u uit!

Wij nodigen u van harte uit om op 23 maart 2023 in het BCN congresgebouw te Nieuwegein het Jaarsymposium Cardiologie 2022 bij te wonen.


We hebben een afwisselend programma in petto dat de nieuwste inzichten in diagnostiek en behandeling voor de cardiologische praktijk behandelt. De publicaties van de European Society of Cardiologie (ESC) zijn hiervoor het uitgangspunt.


Maar liefst zes experts zullen u meenemen door deze omvangrijke documenten en ze vertalen in praktische adviezen. Afgelopen jaar verschenen verschillende nieuwe Europese richtlijnen en ook eerder verschenen richtlijnen werden herzien of aangevuld. De volgende aspecten worden tijdens het symposium toegelicht:


Prof. dr. Alexander Lyon (Imperial College, London, UK) zal de eerste ESC richtlijnen cardio-oncologie toelichten. Cardio-oncologie ontwikkelt zich tot een nieuw deelgebied binnen de cardiologie en de ESC richtlijnen geven handvatten hoe wij zulke patienten moeten stratificeren, vervolgen en eventueel behandelen.


Prof. Dr. Nicolas van Mieghem (Erasmus MC, Rotterdam) zal een update geven over de invasieve cardiologie. De nieuwste inzichten op het gebied van coronairlijden en coronaire interventies, maar ook op het gebied van structurele hartziektes: TAVI en percutane mitralis- en tricuspidalisklep interventies.


Dr. Tamara Aipassa (Zuyderland ZH) zal de nieuwst ESC richtlijnen op het gebied van pre-operatieve screening bij niet-cardiale chirurgie bespreken. Dit is een zeer belangrijk aspect van ons vak, en de richtlijn geeft up to date adviezen over welke patienten kunnen worden vrijgegeven en welke patienten aanvullende diagnostiek behoeven.


Dr. Bas Schoonderwoerd (MCL, Leeuwarden) zal de nieuwst ESC richtlijnen op het gebied VT en plotse dood bespreken. Risicostratificatie blijft een uitdaging, en het gebruik van ICD’s wordt per indicatiegebied steeds verder aangescherpt.


Prof. Dr. Michiel Rienstra (UMC Groningen) zal een update op het gebied van atriumfibrilleren, van diagnostiek met wearables, tot antistolling en interventie mogelijkheden.


Ten slotte praat Linda van Laaken (UMC Utrecht) ons bij SGLT2 remmers, die binnen enkele jaren de panacee zijn geworden voor het gehele cardiorenale-metabole spectrum. Ook in 2022 zijn er enkele zeer grote en bepalende studies gepresenteerd die het indicatiegebied verder hebben uitgebreid.


Uiteraard zal de bijeenkomst - naast het verwerven van relevante kennis voor uw dagelijkse praktijk – ook gelegenheid bieden voor collegiaal weerzien. Wij kijken uit naar uw komst!

Benecke

deelnemersadministratie@benecke.nl